ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιο κοντά στον Χριστοδουλίδη η ΕΔΕΚ- Συντηρεί την κριτική ο ΔΗΣΥ

Πιο κοντά στον Χριστοδουλίδη η ΕΔΕΚ- Συντηρεί την κριτική ο ΔΗΣΥ

Κλίμα υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη διαμορφώνεται στην ΕΔΕΚ, η οποία στις 13 Ιουλίου συγκαλεί παγκύπριο συνέδριο για να πάρει τις αποφάσεις της για την εκλογική μάχη του 2023. Το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να επαναβεβαιωθεί στη συνάντηση που θα έχουν το πρωί της Πέμπτης 30/6 ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, στο δεύτερο επίσημο τετ α τετ που έχουν στο πλαίσιο των επαφών ανάμεσα σε πολιτική ηγεσία και υποψήφιους για την προεδρία.

Από το μέχρι τώρα διάλογο, προκύπτει ότι θέσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη σε μια σειρά από θέματα γίνονται δεκτές από την ΕΔΕΚ, όπως και το αντίστροφο. Σκόπελος παραμένει για την ΕΔΕΚ η διατύπωση της επιδιωκόμενης λύσης, αφού είναι γνωστό ότι έχει αποκηρύξει τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Πάνω σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν στελέχη της ΕΔΕΚ που υποστηρίζουν ότι για να υπάρχει συνέπεια θα πρέπει να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Κολοκασίδη, ο οποίος επίσης απορρίπτει τη ΔΔΟ. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καταλυτική αναμένεται να είναι η στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλιστών, Μαρίνος Σιζόπουλος. Η σοβαρότατη κρίση που διέρχεται η ΕΔΕΚ δεν του επιτρέπει κινήσεις που ενδεχομένως να φέρουν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση το κόμμα αλλά και τον ίδιο. Θετικό είναι για τον Νίκο Χριστοδουλίδη το κλίμα και μεταξύ στελεχών από την ομάδα που αντιπολιτεύεται τον Μαρίνο Σιζόπουλο, στοιχείο το οποίο έχει τη σημασία του. Η στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ είναι ένας παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη στην εξίσωση της ΕΔΕΚ, αφού πρόκειται για όμορες δυνάμεις, οι οποίες έχουν κοινές αφετηρίες σε μια σειρά από θέματα, κυρίως στο Κυπριακό.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θέλει να διαφυλάξει την πολυσυλλεκτικότητα της υποψηφιότητάς του και θα αποφύγει ενέργειες που θα τον κατατάξουν στη λεγόμενη «απορριπτική» σχολή στο Κυπριακό, κάτι το οποίο θα επιδιώξουν να του καταλογίσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Ο ΔΗΣΥ συντήρησε την κριτική εναντίον του Χριστοδουλίδη, με αφορμή τη στήριξη που εξασφάλισε από το ΔΗΚΟ, αλλά το επιτελείο του υποψήφιου συνεχίζει την τακτική της αποφυγής αντιπαράθεσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top