ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: «Έχω ακούσει προσβλητικές αναφορές, για υποψηφίους απολιτίκ και κενού περιεχομένου»- Οι θέσεις για Κυπριακό, αμβλώσεις & μεταναστευτικό

Ν. Χριστοδουλίδης: «Έχω ακούσει προσβλητικές αναφορές, για υποψηφίους απολιτίκ και κενού περιεχομένου»- Οι θέσεις για Κυπριακό, αμβλώσεις & μεταναστευτικό

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ,ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε πως το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας σε σχέση με τον επιδιωκόμενο στόχο που είναι η επανέναρξη συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

«Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε κόμματος, είτε να με κατηγορήσει είτε να τοποθετηθεί επί οποιουδήποτε θέματος. Έχουμε δημοκρατία, δεν θα αμφισβητήσω το δικαίωμα κανενός», είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει στην κατηγορία ότι «μιλάει αναλόγως ακροατηρίου».

«Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο προσβλητικό, ότι μπορεί κάποιος να λέει στον καθένα ότι θέλει. Εδώ μιλάμε δημόσια δεν νομίζω να επιλέγετε ποιοι μας βλέπουν. Προσβλητικές αναφορές έχω ακούσει αρκετές, για απολιτίκ υποψηφίους, έχω ακούσει για υποψηφίους κενού περιεχομένου. Εγώ δεν θα μιλήσω με αυτή τη γλώσσα. Αυτή η γλώσσα και οι τακτικές είναι του χθες, εγώ είμαι εδώ να μιλήσω για το αύριο και το μέλλον», πρόσθεσε.

Όσο αφορά το πλαίσιο Γκουτέρες, ο κύριος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή οι εξελίξεις ως έχουν, οδήγησαν αναπόφευκτα σε μια αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας.

«Η Τουρκία σήμερα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ εξέρχεται αναβαθμισμένη», ανέφερε.

Ωστόσο, είπε ότι η ισχυρή αντίδραση της ΕΕ έναντι της παράνομης και καταδικαστέας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είναι μια θετική εξέλιξη σε σχέση με το ρόλο και τα αντανακλαστικά της διεθνούς κοινότητας.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να ζητήσει από την ΕΕ να εργαστεί και να έχει συνέχεια στην πολιτική της και το κυπριακό. Εγώ είμαι θιασώτης μιας διττής προσέγγισης στο Κυπριακό. Ναι, να προσφερθούν στην Τουρκία ανταλλάγματα τα οποία ζητά, αλλά την ίδια στιγμή η Τουρκία που η συμπεριφορά της σε κάποια θέματα δεν είναι διαφορετική απ’ αυτή που βλέπουμε απ’ τη Ρωσία, να υπάρξει αντίδραση από πλευράς ΕΕ», ανέφερε.

Προτάσεις προς την τ/κ κοινότητα

Όσον αφορά τα οργανωμένα τ/κ σύνολα ο ανεξάρτητος υποψήφιος, είπε πως ο ίδιος είναι σε επαφή μαζί τους και τόνισε πως στο προεκλογικό του πρόγραμμα θα περιληφθούν και προτάσεις που απευθύνονται στην τ/κ κοινότητα.

«Είναι σημαντικό για τους Τ/κ να νιώσουν ότι είναι μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε  χαρακτηριστικά.

Θέμα αμβλώσεων

Ο κύριος Χριστοδουλίδης στην ερώτηση που αφορούσε το θέμα των αμβλώσεων, απάντησε ότι η πολιτεία επιτρέπει τις αμβλώσεις υπό προϋποθέσεις και ότι άποψη του ιδίου είναι πως τέτοιες υπηρεσίες θα πρέπει να συμπεριληφθούν και στο ΓεΣΥ.

Καταλήγοντας ο υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Χριστοδουλίδης, μίλησε για το θέμα του Ακάμα.

Τόνισε ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής είναι το φυσικό περιβάλλον, το οποίο θα πρέπει να παραμείνει πρώτη προτεραιότητα, ενώ τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης κάποιων αναψυκτήριων και χώρων υγιεινής αλλά και υπέρ της αποζημίωσης των ιδιοκτητών γης που επηρεάζονται από το νέο τοπικό σχέδιο.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top