ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Οι εξοπλισμοί των ελληνικών νησιών ενάντια στις συμφωνίες Λωζάνης και Παρισιού

Ερντογάν: Οι εξοπλισμοί των ελληνικών νησιών ενάντια στις συμφωνίες Λωζάνης και Παρισιού

Η Ελλάδα πρέπει να βάλει τάξη στο θέμα των παραβιάσεων του εναέριου χώρου, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνέντευξή Τύπου που έδωσε στην Μαδρίτη λίγο πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη. Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να διαβάσει ξανά τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Σε ερώτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου, ο Τούρκος Προεδρος είπε: «Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν συνάδει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το γεύμα που παρέθεσα στον Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, έκανα μια πρόταση. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά, ανέτρεψε το κλίμα με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός. Όχι μόνο αυτό, με τις επισκέψεις στα νησιά ξεκίνησε μια προσπάθεια εξοπλισμού τους. Δεν μπορείς να εξοπλίσεις τα νησιά. Οι βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ λέγεται επίσης ότι ήταν εναντίον της Ρωσίας». «Εάν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από την ειρήνη, γιατί κάνουν αυτά τα βήματα» διερωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος και είπε ότι τα έθεσε αυτά στις διμερείς του συναντήσεις.

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο θα μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε πως «όσω η Ελλάδα δεν τεντώνει το σχοινί, δεν μας ενδιαφέρει να το τεντώσουμε εμείς. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι η Ελλάδα, που παραβίασε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές, πρέπει να δώσει λογαριασμό για αυτό». «Αν παραβιάσετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές και όταν η αεροπορία της Τουρκίας δώσει την απαραίτητη απάντηση, θα ενοχληθείτε, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Πρώτα από όλα, η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει τάξη σε αυτό. Το να πηγαίνουν στα νησιά και τις βραχονησίδες και να τα εξοπλίζουν είναι ενάντια στις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού. Ας διαβάσουν αυτές τις συμφωνίες. Ας κάνουν τα βήματά τους ανάλογα», είπε ο Τούρκος Προεδρος.

Για τη τριμερή συμφωνία με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αναμφίβολα, αυτό το μνημόνιο είναι διπλωματική νίκη», ενώ είπε ότι η Σουηδία υποσχέθηκε να εκδώσει «73 τρομοκράτες» στην Τουρκία και ότι αποφασίστηκε να αποτραπεί η τρομοκρατική προπαγάνδα κατά της Τουρκίας.

«Η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Αν δεν κάνουν αυτό που τους αναλογεί, η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ δεν θα πάει στη Βουλή για έγκριση» συμπλήρωσε.

Για τα F16, o Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος του είπε ότι «θα κάνει τα βήματα που μπορεί». «Σύντομα θα στείλουμε αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν εκτιμώντας ότι ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει βήμα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top