ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ για την έναρξη των εργασιών του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς - «Οι καθυστερήσεις κοστίζουν»

Αβέρωφ για την έναρξη των εργασιών του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς - «Οι καθυστερήσεις κοστίζουν»

Με το μήνυμα ότι οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων κοστίζουν, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, καλωσόρισε την έναρξη των κατασκευαστικών του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς.

«Σημαντική μέρα για όλη την Πάφο μας, από την Πάφο μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς. Σιγά-σιγά, παρά τις μεγάλες κρίσεις που πέρασε ο τόπος μας τα τελευταία εννιά χρόνια, συμπληρώνεται το Εθνικό οδικό δίκτυο», ανέφερε.

Ένα δίκτυο, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, «που στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πρώτος σχεδιασμός με τον σύγχρονο τρόπο να ανατίθεται στους μελετητές και τους εργολάβους η ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης, ξεκίνησε το 2002 με την όδευση του δρόμου και τη γνωστή μέθοδο του BOT». 

Όπως είπε, μετά από 20 χρόνια, πάλι η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, τώρα με τον Νίκο Αναστασιάδη, έκανε πράξη το οδικό δίκτυο.

Ο κ. Νεοφύτου τόνισε όμως ότι οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους για την κατασκευή του δρόμου.

«Αν ο δρόμος ξεκινούσε το 2002 και ολοκληρωνόταν, θα τέλειωνε με €50-60 εκατομμύρια. Τώρα για να τελειώσει ίσως να μη φτάσουν τα €300 εκ. Ό,τι καθυστερεί στη λήψη απόφασης και στην υλοποίηση κοστίζει, όπως κόστισε και στον τόπο μας οι καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το 2013», σημείωσε, προσθέτοντας όμως ότι «πρέπει να βλέπουμε μπροστά, ο τόπος μας έχει τεράστιες προοπτικές, όταν παίρνονται σωστές αποφάσεις στον σωστό χρόνο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top