ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Με βόμβες φωσφόρου η εκδίκηση των Ρώσων στο Φιδονήσι

Κίεβο: Με βόμβες φωσφόρου η εκδίκηση των Ρώσων στο Φιδονήσι

Το Φιδονήσι ή Snake Island από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου αποτέλεσε πεδίο μαχών στην Ουκρανία. Τώρα, το Κίεβο κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι επιτέθηκαν με βόμβες φωσφόρου.

Θυμίζουμε ότι οι Ρώσοι αποχώρησαν από το νησάκι, κάτι που ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε ως απόδειξη της ικανότητας του ουκρανικού στρατού.

Αναλυτικότερα, ο ουκρανικός στρατός καταγγέλλει ότι οι Ρώσοι έπληξαν εκ νέου το Φιδονήσι, αυτή τη φορά με βόμβες φωσφόρου.

Η αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από το νησάκι Φιδονήσι σημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν θα μπορούν πλέον να ελέγχουν τη δυτική Μαύρη Θάλασσα, να πλήξουν στόχους σε αυτή ή να προσφέρουν κάλυψη σε ενδεχόμενη απόπειρα απόβασης στην Οδησσό, επισήμαιναν την Πέμπτη 30 Ιουνίου στην ΕΡΤ και στον Κώστα Ονισένκο, πηγές από τον ουκρανικό στρατό.

Πάντως, εκτιμάται ότι επέρχεται μια σοβαρή κλιμάκωση, αν ευσταθεί η επίθεση αυτή και μάλιστα με το συγκεκριμένο είδος όπλου.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top