Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, την οποία διενήργησαν η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου και σύμφωνα με την Αστυνομία, ο θάνατος του 27χρονου επήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκεφαλικό οίδημα, εγκολεασμός, υποσκληρίδιο αιμάτωμα νωτιαίου μυελού) συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης, λόγω της αναφερόμενης πτώσης του εξ ύψους.
Η νεκροτομή στην ουσία επιβεβαιώνει τις πρώτες ενδείξεις από την έρευνα, που δείχνουν ότι ο 27χρονος καταδρομέας προσέκρουσε στη θάλασσα με λάθος τρόπο, ενώ διερευνάται κατά πόσο το ελικόπτερο βρισκόταν στο προκαθορισμένο ύψος.
Με την ολοκλήρωση της έρευνα αναμένεται ο φάκελος να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία προκειμένου να δοθούν περαιτέρω οδηγίες για χειρισμό της υπόθεσης.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




