Τατάρ: Ευχαρίστησε τον Ερντογάν για απάντησή του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη Μαδρίτη

Τατάρ: Ευχαρίστησε τον Ερντογάν για απάντησή του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη Μαδρίτη

Ο Ερσίν Τατάρ ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Σαμπάχ", για την απάντηση που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «ελάτε να συναντηθούμε στη τδβκ».

Στη δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι η απάντηση Ερντογάν στον Αναστασιάδη σημαίνει ότι «θα συναντηθώ μαζί σου μόνο αν αναγνωρίσεις την τδβκ».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε «ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τον αγώνα για κυρίαρχο και ισότιμο κράτος που δίνουμε εδώ και 50 χρόνια. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη που μας παρέχει η μητέρα πατρίδα Τουρκία και ιδιαίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν".

Η απάντηση που έδωσε ο κ. Ερντογάν "στον Ε/κ ηγέτη Αναστασιάδη στη Μαδρίτη είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την τδβκ, αλλά και για όλους τους συνομιλητές του. Λέγοντας, αν θέλεις να με συναντήσεις, έλα στην τδβκ, ήθελε να πει, αν θέλεις να συνομιλήσω μαζί του είσαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσεις την τδβκ, την οποία δεν αναγνωρίζεις επισήμως. Μόνο έτσι θα σε συναντήσω’", πρόσθεσε ο κ. Τατάρ.

Αυτά τα λόγια και η στάση, συνέχισε, τους ανέβασε το ηθικό "παραμονές της επετείου των 48 χρόνων της 20ης Ιουλίου που θα γιορτάσουμε την ανεξαρτησία μας". Σημαίνει, είπε, "ενίσχυση της πολιτικής μας για δύο ισότιμα και κυρίαρχα κράτη" και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι αυτή "είναι η μόνη φόρμουλα για να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή και να κερδίσουν όλες οι πλευρές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο στις 27 Ιουλίου ο Γκουτέρες - Φέρνει μαζί του ΝτιΚάρλο και Λακρουά

Έρχεται Κύπρο στις 27 Ιουλίου ο Γκουτέρες - Φέρνει μαζί του ΝτιΚάρλο και Λακρουά

Επίσκεψη στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ο ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος θα συναντηθεί ξεχωριστά με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα έχουν και τριμερή συνάντηση, μεταδίδει το παράνομο «τ/κ πρακτορείο ειδήσεων».

BEST OF TOTHEMAONLINE