ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Νικόλας πήρε το απολυτήριο του: Ενα γερό μάθημα για όλους - Οι συγκινητικές στιγμές αποφοίτησης του

Ο Νικόλας πήρε το απολυτήριο του: Ενα γερό μάθημα για όλους - Οι συγκινητικές στιγμές αποφοίτησης του

Είναι και αυτά τα παιδιά, οι όμορφοι άνθρωποι, που σε μαθαίνουν , ότι η ζωή κερδίζεται με υπομονη, επιμονή και μάχες. 

Ο Νικόλας Μαρκαντώνης είναι ένα παιδί που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, έχει εκ γενετής τετραπληγία και απώλεια ακοής

Η μητέρα τού Νικόλα, κα Γιούλα Πιτσιάλη, πάλεψε για το γιό της και για κάθε παιδί ώστε  να μην υπάρχει δυσμενή διάκριση.

Ξεκίνησε ένα μεγάλο αγώνα, ώστε ο γιος της  Νικόλας να μπορέσει να συμμετάσχει στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Τα κατάφερε , ο Νικόλας όχι μόνο παρακαθήσε στις Παγκύπριες Εξετάσεις αλλά πήρε το απολυτήριό του, με γενικό βαθμό 18,43.

Η ανάρτηση της μητέρας του:

"Νικόλας Μαρκαντώνης , τμήμα Γ6 , Λυκείου Παλλουριώτισας κρίνεται άξιος απόλυσης με γενικό βαθμό 18,43 «πολύ καλά» ! Ναι τα κατάφερες Νικόλα , κόντρα σε όλους όσους δεν πίστεψαν σε σένα . Νίκησες τους κύκλωπες , πέρασες από τις συμπληγάδες , από όλα τα εμπόδια που έστηναν μπροστά σου στα πρώτα χρόνια της σχολικής σου ζωής. Βρήκες το λιμάνι σου , στο σχολείο σου , βρήκες μια δευτερη οικογένεια τους καθηγητές και τους συμμαθητές σου, και μοιράστηκες εμπειρίες και όμορφες στιγμές. Είμαστε περήφανοι για σένα , όλοι μας! Αυτό το ταξίδι το ολοκλήρωσες με επιτυχία. Ευχομαι να ξεκινήσεις ενα άλλο εξ ίσου όμορφο. Άλλωστε το ταξίδι της ενήλικης ζωής σου τώρα αρχίζει , με θεμέλια όλα όσα διδάχτηκες , όλα όσα έμαθες και ένοιωσες. Δεν έχεις όρια Νικόλα μου , το απέδειξες , μπορείς να ονειρεύεσε και άλλα ταξίδια , και εμείς θα είμαστε δίπλα σου , να ρίχνουμε μαζί τους τοίχους..


Ευχαριστούμε την οικογένεια μας στο Λύκειο Παλλουριώτισας για το όμορφο ταξίδι. Constantinos Malekkides «ολοζώντανη σκιά του Νικόλα μας» τα καραφέρατε ! Άξιοι ! Εύχομαι το πανεπιστήμιο Κύπρου να σας ανοίξει τις πόρτες για ακόμη ενα υπέροχο ταξίδι!

Δείτε όσα ανέφερε η μητέρα του για το γολγοθά που πέρασαν μέχρι την επιτυχία στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top