Ψαράς έπιασε σπάνιο μπλε αστακό στο Πόρτλαντ - Δείτε φωτογραφία

Ψαράς έπιασε σπάνιο μπλε αστακό στο Πόρτλαντ - Δείτε φωτογραφία

Τον πιο σπάνιο αστακό του κόσμου -τον μπλε- έπιασε ένας ψαράς στις ακτές του Πόρτλαντ το Σάββατο.

Ο άνδρας ανέβασε τη σχετική φωτογραφία στο Twitter, ωστόσο όπως ανέφερε στην ανάρτησή του, αφού τον έπιασε, μετά τον επέστρεψε στο νερό καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιος.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τους ψαρέψεις, καθώς μέχρι τώρα υπάρχουν ένας στα δυο εκατομμύρια.

Το μπλε χρώμα του αστακού προέρχεται από μία γενετική ανωμαλία που αναγκάζει τον οργανισμό του να παράγει υπερβολική ποσότητα μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης, κρυστασιανίν, σύμφωνα με το Ενυδρείο SEA.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεν πάει στο Νταβός ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Δεν πάει στο Νταβός ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Την απόφαση να μην μεταβεί στο Νταβός και να μην αποδεχτεί την πρόσκληση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, για την τελετή υπογραφής του λεγόμενου «Συμβουλίου Ειρήνης», έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σήμερα το πρωί, συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.