Προέδρος Αναστασιάδης: Ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ «θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών του»

Προέδρος Αναστασιάδης: Ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ «θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών του»

Για το Κυπριακό και τον απεσταλμένο του ΓΓ των ΗΕ μίλησε ο Προέδρος της Δημοκρατίας.

Όποιος και να είναι ο απεσταλμένος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα πρέπει να ενεργεί στα πλαίσια των εντολών που έχει ο ΓΓ στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση για τα 46 χρόνια του ΔΗΣΥ, στην Πλατεία Ελευθερίας, και ερωτηθείς αν έχει ήδη παραλάβει τις προτάσεις Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παραλάβει κάτι.

Σε ερώτηση αν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει από πλευράς των ΗΕ τον ρόλο του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος είπε ότι «εκείνο που γνωρίζω είναι ότι θα είναι οπωσδήποτε αξιωματούχος που υπηρετεί τα Ηνωμένα Έθνη».

Πρόσθεσε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οποιοσδήποτε αναλάβει θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών που ο ΓΓ έχει με βάση τα ψηφίσματα των ΗΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνεχίζεται ο διάλογος για την ΑΤΑ – Μετά τους εργοδότες βλέπει τις συντεχνίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε συνέχεια της κρίσιμης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των εργοδοτικών οργανώσεων, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.