Λουκάς Φουρλάς: Η Κομισιόν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για ίση μεταχείριση, ίση αμοιβή, ίση πρόσβαση στις γυναίκες

Λουκάς Φουρλάς: Η Κομισιόν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για ίση μεταχείριση, ίση αμοιβή, ίση πρόσβαση στις γυναίκες

Ο Ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς, κάλεσε την Κομισιόν, να λάβει ουσιαστικά μέτρα, που θα δώσουν στις γυναίκες ίση μεταχείριση, ίση αμοιβή, ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην περίθαλψη.

Μιλώντας, τη Δευτέρα το βράδυ, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδριάζει στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη φτώχεια των γυναικών στην Ευρώπη, ο κ. Φουρλάς είπε πως την περίοδο της πανδημίας, στους κρίσιμους τομείς της υγείας 3 στους 4 εργαζομένους ήταν γυναίκες, γυναίκες ταγμένες στο έργο τους.

Την ίδια ώρα, ανέφερε, σύμφωνα με στοιχεία, οι γυναίκες αμείβονταν κατά μέσο όρο 14% λιγότερο από τους άνδρες.

Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να αντιληφθεί κάποιος, σημείωσε, τη μεγάλη ανισότητα και την μεγάλη αδικία που υφίστανται οι γυναίκες.

Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος, γιατί σήμερα μιλάμε για την φτώχεια με γυναικείο πρόσωπο, πρόσθεσε.

Ο κ. Φουρλάς πως όλα αυτά είναι απαράδεχτα και κάλεσε την Κομισιόν «να λάβει μέτρα, μέτρα ουσιαστικά, που θα δώσουν στις γυναίκες αυτό που τους αξίζει. Ίση μεταχείριση, ίση αμοιβή, ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και στη περίθαλψη».

Μέχρι να το πετύχουμε αυτό, έχουμε πολλά ακόμα χιλιόμετρα να διανύσουμε, επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως η φτώχεια είναι αποτέλεσμα των διακρίσεων για αυτό όσο υπάρχει φτώχεια που μαστίζει ειδικότερα τις γυναίκες κανένας μας δεν μπορεί να μιλά για Ευρώπη της ισότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE