ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μεθυσμένοι οδηγοί, κλοπιμαίες μοτοσυκλέτες ,υπερβολική ταχύτητα ... στους ελέγχους της Αστυνομίας

Μεθυσμένοι οδηγοί, κλοπιμαίες μοτοσυκλέτες ,υπερβολική ταχύτητα ... στους ελέγχους της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, της πάταξης του φαινομένου της οχληρίας και της εμπέδωσης του αισθήματος οδικής ασφάλειας, μέλη της Τροχαίας διενήργησαν τροχονομικούς ελέγχους παγκύπρια κατά τους οποίους κατασχέθηκαν συνολικά 12 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και ένα αυτοκίνητο.

Εντοπίστηκε επίσης μία κλοπιμαία μοτοσικλέτα, ενώ από τους ελέγχους έγιναν 530 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, από τις οποίες οι 252 αφορούσαν παράβαση του ορίου ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, κατά τους τροχονομικούς ελέγχους που διενήργησαν μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Λεμεσού, μεταξύ των ωρών 6μ.μ. χθες – 5π.μ. σήμερα, στην πόλη της Λεμεσού, καθώς επίσης και σε σημεία, όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις και οχληρία, κατασχέθηκαν 9 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού (οι πλείστες εκ των οποίων με τροποποιήσεις, ενώ μια από αυτές εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη με παραποιημένους αριθμούς εγγραφής) και ένα αυτοκίνητο, ενώ εντοπίστηκε μια κλοπιμαία μοτοσικλέτα και έγιναν συνολικά 45 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Άλλες 82 καταγγελίες έγιναν από μέλη της

Τροχαίας Λεμεσού στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων χθες, από τις οποίες 47 για παράβαση του ορίου ταχύτητας.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων στη Λεμεσό και ενώ μέλος της Αστυνομίας μετέφερε μοτοσικλέτα με τροποποιήσεις στην τροχαία Λεμεσού, κινδύνευσε να κτυπηθεί από όχημα τύπου βαν, το οποίο παραβίασε κόκκινο φωτεινό σηματοδότη. Ο οδηγός του οχήματος ανακόπηκε και σε τελικό έλεγχο αλκοόλης στον οποίο υπεβλήθη, η ένδειξη ήταν 115μg% αντί 22μg%.

Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων στη Λεμεσό εντοπίστηκε μοτοσικλέτα, η οποία οδηγείτο με ταχύτητα 94 km/h αντί 50km/h. Ο οδηγός της πρέλειψε να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού, ενώ εντοπίστηκε αργότερα και κλήθηκε στην Τροχαία Λεμεσού. Εναντίον του οδηγού διερευνώνται αδικήματα απείθειας σε σήμα αστυνομικού, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και ενώ ήταν ακινητοποιημένη.

Εξάλλου, 200 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που διενήργησαν από τις 6 το πρωί χθες μέχρι και τις 6 το πρωί σήμερα, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο) και των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια. Από τις καταγγελίες που έγιναν οι 117 αφορούσαν οδήγηση με ταχύτητα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις 10 το πρωί χθες μέχρι τις 5 το πρωί σήμερα, στην πόλη της Πάφου και στο δευτερεύων οδικό δίκτυο από μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» και μέλη της Τροχαίας Πάφου, διενεργήθηκαν 70 καταγγελίες για διάφορα τροχαία παραπτώματα, από τις οποίες οι 25 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ κατακρατήθηκαν τρεις μοτοσικλέτες για τα περαιτέρω.

Στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, κατά τους τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, έγιναν 133 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, εκ των οποίων οι 60 για οδήγηση με ταχύτητα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της οδικής συνείδησης και η πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο ΒαφεάδηςΔιέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top