ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Όραμα 2035» για την Κύπρο: Έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση - Στόχος η αύξηση της ανταγωνιστικότητας

«Όραμα 2035» για την Κύπρο: Έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση - Στόχος η αύξηση της ανταγωνιστικότητας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Ιουλίου 2022, από το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο του έργου της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, με τίτλο «Όραμα 2035».

Εισαγωγή στη Μακροπρόθεσμη Στρατηγική έκανε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου (ΣΟΑΚ) κ. Τάκης Κληρίδης, ενώ ο Δρ. Αντρέας Ασσιώτης, Πρόεδρος της Καθοδηγητικής Επιτροπής Έργου και Αντιπρόεδρος του ΣΟΑΚ, παρουσίασε τη Στρατηγική.

Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι το «Όραμα 2035» χαράζει την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου για τα επόμενα 15 χρόνια με στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο, σύγχρονο οικονομικό μοντέλο. Υπογράμμισε την έμφαση που αποδίδεται στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, στον εκσυγχρονισμό και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, καθώς και στη σύνδεση της Στρατηγικής με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Δρ. Ασσιώτης ενημέρωσε ότι η νέα Στρατηγική περιλαμβάνει πέραν των 240 οριζόντιων και τομεακών πρακτικών εισηγήσεων σχετικά με παρεμβάσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και τη διασφάλιση της ευημερίας όλων των πολιτών. Οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει, όπως ανέφερε, να προωθηθούν και υλοποιηθούν από τα αρμόδια Υπουργεία/Υφυπουργεία αλλά και άλλους αρμόδιους φορείς, τονίζοντας τη σημασία της ιδιοκτησίας της Στρατηγικής από τους φορείς υλοποίησής της. Η Στρατηγική περιλαμβάνει επίσης, πέραν των παρεμβάσεων, βασικούς δείκτες (KPIs) για την παρακολούθηση της προόδου της υλοποίησης του «Οράματος 2035» και του νέου μοντέλου ανάπτυξης, καθώς και ένα ολοκληρωμένο μηχανισμό διακυβέρνησης για την εφαρμογή του.

Όπως τονίστηκε, η Στρατηγική ανήκει στο σύνολο της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό, το «Όραμα 2035» έχει διαμορφωθεί μέσα από εντατικό διάλογο με ένα ευρύ φάσμα φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το «όραμα» όμως πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη, και για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται πολιτική συναίνεση και δέσμευση από όλους τους φορείς περιλαμβανομένων των κομμάτων, της δημόσιας υπηρεσίας, των κοινωνικών εταίρων και των επιχειρήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top