ΠΟΥ: Πάνω από 6.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 58 χώρες - Το 80% των κρουσμάτων στην Ευρώπη

ΠΟΥ: Πάνω από 6.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 58 χώρες - Το 80% των κρουσμάτων στην Ευρώπη

Περισσότερα από 6.000 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν πλέον αναφερθεί από 58 χώρες κατά την τρέχουσα έξαρση του ιού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την Γενεύη, ανέφερε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ θα συγκαλέσει εκ νέου συνεδρίαση της επιτροπής που θα συστήσει να κηρυχθεί η επιδημία παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ, την εβδομάδα που αρχίζει στις 18 Ιουλίου ή νωρίτερα.

Στην προηγούμενη συνεδρίασή της, στις 27 Ιουνίου, η επιτροπή αποφάσισε ότι η έξαρση, με τα κρούσματα να αυξάνονται τόσο σε αφρικανικές χώρες όπου συνήθως εξαπλώνεται όσο και παγκοσμίως, δεν συνιστούσε ακόμη κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

«Συνεχίζω να ανησυχώ για την κλίμακα και την εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο», είπε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι η έλλειψη τεστ σημαίνει ότι πιθανότατα υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα που δεν έχουν αναφερθεί.

Περίπου το 80% των κρουσμάτων καταγράφεται στην Ευρώπη, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE