ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε μάσκα και αρνητικό rapid τεστ μπαίνουν στο ΚΕΝ οι νεοσύλλεκτοι – Όσα πρέπει να έχουν μαζί τους

Mε μάσκα και αρνητικό rapid τεστ μπαίνουν στο ΚΕΝ οι νεοσύλλεκτοι – Όσα πρέπει να έχουν μαζί τους

Στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέα Λουκά και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδικασία επιλογής των νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ σε όπλα – σώματα, κλάδους και μονάδες. 

Tο Υπουργείο Άμυνας, ενόψει της κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ που θα πραγματοποιηθεί από 11 μέχρι 15 Ιουλίου 2022 στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και στο Στρατόπεδο «Χ .Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ), υπενθυμίζει τα παρακάτω:

α. Οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα με στρατιωτική στολή, εφόσον την έχουν παραλάβει.

β. Κατά την είσοδό τους στο ΚΕΝ θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα προσώπου, ενώ θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό «Rapid Test» 24 ωρών.

γ. Θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους:

(1)       Το σημείωμα πρόσκλησης, το οποίο δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του τηλεφώνου τους.

(2)       Το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.

(3)       Όλα τα είδη ιματισμού και υπόδησης εφόσον τα έχουν παραλάβει.

(4)       Το πιστοποιητικό ή φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας ή καρτέλας υγείας ή τυχόν ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία να βεβαιώνεται η ομάδα αίματος και τα εμβόλια που έχει κάνει ο στρατεύσιμος, εάν αυτά δεν έχουν ήδη υποβληθεί.

(5)       Σε περίπτωση κατά την οποία νεοσύλλεκτος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας, να προσκομίζει υποχρεωτικά βεβαίωση ιατρού.

(6)       Φωτοαντίγραφο του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο θα γίνεται το έμβασμα του μηνιαίου χορηγήματος εθνοφρουρού, σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί.

Σημειώνεται ότι, για αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας, οι νεοσύλλεκτοι να ΜΗΝ προσέρχονται με δικά τους οχήματα καθώς με το πέρας της κατάταξής τους θα μεταφερθούν αυθημερόν στις μονάδες τους με μέριμνα της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, οι στρατεύσιμοι που έχουν διαγνωσθεί θετικοί σε κορωνοϊό έχουν δικαίωμα να καταταχθούν μέχρι και μία εβδομάδα μετά την τελευταία ημέρα κατάταξης, εφόσον προηγουμένως προσκομίσουν στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να τους δοθεί νέο σημείωμα πρόσκλησης.

Στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέα Λουκά και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδικασία επιλογής των νεοσυλλέκτων. 

Οι νεοσύλλεκτοι θα ενημερώνονται για την τοποθέτηση και τη μονάδα τους κατά την κατάταξή τους.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο Υπουργός Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η διαδικασία επιλογής των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2022 ΕΣΣΟ σε όπλα – σώματα, κλάδους και μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Η επιλογή έγινε μέσω πιστοποιημένου λογισμικού προγράμματος, το οποίο άντλησε στοιχεία που κατέθεσαν ηλεκτρονικά οι νεοσύλλεκτοι στην πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας.

Θέλω να τονίσω και να καθησυχάσω τους γονείς και τους στρατεύσιμους ότι με τη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού προγράμματος διασφαλίζεται κατά απόλυτο τρόπο το αδιάβλητο της διαδικασίας, το οποίο δεν επιδέχεται οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση.

Η αξιοκρατία στον τρόπο τοποθέτησης των εθνοφρουρών γίνεται με μετρήσιμα κριτήρια που καθορίζονται μέσα από τον πίνακα μοριοδότησης των στρατευσίμων και τη δήλωση προτιμήσεών τους.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της σημερινής διαδικασίας, έχει διασφαλιστεί από την Επιτροπή Επιλογικής Διαδικασίας ότι θα κοινοποιηθούν στους στρατεύσιμους μόνο την ημέρα της κατάταξής τους.

Από τα αποτελέσματα της επιλογής προκύπτει ότι πέραν του 70% των νεοσυλλέκτων τοποθετήθηκαν στην 1η Φρουρά προτίμησής τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό το ποσοστό, καθώς οι στρατεύσιμοι γνωρίζουν ότι οι επιλογές τους λαμβάνονται υπόψη στην τοποθέτησή τους.

Επ' ευκαιρία της έναρξης της κατάταξης των νεοσύλλεκτων της 2022 ΕΣΣΟ την ερχόμενη Δευτέρα τους εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία!

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top