ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για εκθέσεις ΓΓ ΗΕ: «Eάν ήμουν εγώ που τα συνέτασσα τότε να είχαν παράπονο»

ΠτΔ για εκθέσεις ΓΓ ΗΕ: «Eάν ήμουν εγώ που τα συνέτασσα τότε να είχαν παράπονο»

Θα γίνουν τα διαβήματα που πρέπει προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να αρθούν σημαντικές ατέλειες ή και θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο θέμα των Εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του σταδίου της Δόξας ΘΟΙ Κατωκοπιάς, στην Περιστερώνα, και κληθείς να αναφερθεί στην ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τις κοινοβουλευτικές ομάδες, όλα τα κόμματα, διότι επιτέλους ψηφίζεται μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που αφορά την απονομή της δικαιοσύνης, κάτι που εδώ και δεκαετίες ήταν ένα από τα βασικά προβλήματα που γενικότερα ο κόσμος αντιμετωπίζει».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις σε σχέση με το περιεχόμενο των προσχεδίων των Εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εάν ήμουν εγώ που τα συνέτασσα τότε να είχαν παράπονο. Αλλά θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι, δυστυχώς, η διεθνής κοινωνία σήμερα λειτουργεί, όπως και πάντα από αρχαιοτάτων χρόνων, με βάση, δυστυχώς, τα συμφέροντα και όχι το πραγματικό δίκαιο.

Θα γίνουν τα διαβήματα που πρέπει προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να αρθούν σημαντικές ατέλειες ή και θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σε ερώτηση για το θέμα του κατώτατου μισθού και τις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση από συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι συνδικαλιστές και όλοι γενικότερα είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα υπάρξει κατώτατος μισθός, αρκεί μόνο με τον θόρυβο να μην πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί να επιτύχουν αυτό που και εμείς επιδιώκουμε. Έχουμε κοινές θέσεις με όλους, ο κατώτατος μισθός σίγουρα θα υιοθετηθεί και θα είναι αρκούντως δίκαιος προς ικανοποίηση όλων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top