Αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι - Δεν αποκλείουν τη λήψη μέτρων - Ποιες οι απαιτήσεις τους

Αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι - Δεν αποκλείουν τη λήψη μέτρων - Ποιες οι απαιτήσεις τους

Αγανακτισμένοι είναι οι συνταξιούχοι μέλη της ΕΚΥΣΥ στην Πάφου οι οποίοι πραγματοποιήσαν συνελεύσεις στον Μούτταλο, στην Κισσόνεργα και στην Χλώρακα την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις Συνελεύσεις εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης και την αναλγησία της έναντι των συνταξιούχων, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία. Όπως επεσήμαναν, οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν μέτρα αντίδρασης.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Γ.Γ της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη για όλα τα προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά το βιοτικό τους επίπεδο και την ποιότητα ζωής τους καθώς και για τον αγώνα που διεξάγει η ΕΚΥΣΥ για την επίλυσή τους. Παρούσα στην συνεδρία ήταν εκ μέρους της ΕΚΥΣΥ Πάφου η Ελένη Ευριπίδου Χατζιάντωνα.

Ουσιαστικά, οι Συνελεύσεις των συνταξιούχων απαίτησαν:
-Επίλυση των προβλημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων και λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας.
- Κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στα 63.
- Επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και του επιδόματος μάνας.
- Δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους.
- Σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους.
- Αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα κ.α.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE