Αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι - Δεν αποκλείουν τη λήψη μέτρων - Ποιες οι απαιτήσεις τους

Αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι - Δεν αποκλείουν τη λήψη μέτρων - Ποιες οι απαιτήσεις τους

Αγανακτισμένοι είναι οι συνταξιούχοι μέλη της ΕΚΥΣΥ στην Πάφου οι οποίοι πραγματοποιήσαν συνελεύσεις στον Μούτταλο, στην Κισσόνεργα και στην Χλώρακα την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις Συνελεύσεις εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης και την αναλγησία της έναντι των συνταξιούχων, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία. Όπως επεσήμαναν, οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν μέτρα αντίδρασης.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Γ.Γ της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη για όλα τα προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά το βιοτικό τους επίπεδο και την ποιότητα ζωής τους καθώς και για τον αγώνα που διεξάγει η ΕΚΥΣΥ για την επίλυσή τους. Παρούσα στην συνεδρία ήταν εκ μέρους της ΕΚΥΣΥ Πάφου η Ελένη Ευριπίδου Χατζιάντωνα.

Ουσιαστικά, οι Συνελεύσεις των συνταξιούχων απαίτησαν:
-Επίλυση των προβλημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων και λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας.
- Κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στα 63.
- Επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και του επιδόματος μάνας.
- Δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους.
- Σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους.
- Αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα κ.α.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Και επισήμως σκυτάλη στην Κύπρο για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κύπρος παρέλαβε, επίσημα τη σκυτάλη της Προεδρίας από τη Δανία στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με μια ανταλλαγή δώρων μεταξύ της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένας Ραουνά και της ομολόγου της Μαρία Μπγιέρ.