Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διορίστηκε και επίσημα ο Επίτροπος Διαφάνειας και τα Μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς - Ποια η αποστολή τους

Διορίστηκε και επίσημα ο Επίτροπος Διαφάνειας και τα Μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς - Ποια η αποστολή τους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (8/7), στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διορισμού του Επιτρόπου Διαφάνειας και των Μελών της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «προχωρώ σήμερα στο διορισμό του κ. Χάρη Πογιατζή, στη θέση του Επιτρόπου Διαφάνειας, ως επίσης της κας Τατιάνας Ζαχαριάδου και της κας Ελένης Πατέρα, του κ. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, του κ. Νίκου Ζαμπακίδη, στη θέση των Μελών της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

κ. Επίτροπε, Μέλη της Αρχής, η απόφαση του διορισμού σας, πέραν των ακαδημαϊκών σπουδών, λήφθηκε προσμετρώντας τις συστάσεις της Επιτροπής Επιλογής και χαίρομαι διότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου κ,. Αρέστη και τα μέλη της Επιτροπής έχουν κάνει αυστηρή επιλογή μέσα από 15 προσωπικότητες και έτσι διευκόλυναν έργο μου όπως λαμβάνοντας υπόψη και το εγνωσμένο ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα σας, ως επίσης την απόλυτη ευσυνειδησία, ζήλο και αφοσίωση που επιδείξατε ενασκώντας τα καθήκοντα σας σε προηγούμενες θέσεις που υπηρετήσατε.

Εχέγγυα υψίστης σημασίας προς την αποτελεσματική επιτέλεση της, δια νόμου καθορισμένης αποστολής της Αρχής, η οποία μεταξύ άλλων αφορά:

• Τη διερεύνηση καταγγελιών και πληροφοριών που σχετίζονται με πράξεις διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, ευρύτερο δημόσιο τομέα και ιδιωτικό τομέα.

• Την εποπτεία και αξιολόγηση των δράσεων των υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης πράξεων διαφθοράς, με βάσει τις διεθνώς αναγνωρισμένες βέλτιστες πρακτικές και πρότυπα.

• Τη σύνταξη εκθέσεων με εισηγήσεις και προτάσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση πράξεων διαφθοράς προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

• Την ενημέρωση και καθοδήγηση του ιδιωτικού τομέα σχετικά με την υιοθέτηση των διεθνώς αναγνωρισμένων βέλτιστων για την πρόληψη και καταπολέμηση πράξεων.

• Τον καθορισμό των δεικτών αξιολόγησης των κινδύνων που σχετίζονται με πράξεις διαφθοράς.

• Την εκπόνηση μελετών και έκδοση εγκυκλίων για σκοπούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι το φαινόμενο της διαφθοράς αποτελεί δυστυχώς το πλέον ισχυρό πλήγμα στα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, θέσαμε ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου πρόληψης, προστασίας και καταπολέμησης του φαινομένου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις συστάσεις Διεθνών Οργανισμών, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο, προχωρήσαμε στην επικαιροποίηση και την εισαγωγή του Εθνικού Οριζόντιου Σχέδιου Δράσης κατά της Διαφθοράς.

Το Εθνικό Σχέδιο, περιλαμβάνει σειρά 52 δράσεων που προβλέπουν τη δημιουργία ισχυρών θεσμών αποτροπής των φαινομένων διαφθοράς, οι οποίες εδράζονται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

Πρώτον: Πρόληψη, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.

Δεύτερον: Νομοθετικά μέτρα.

Τρίτον: Εποπτεία και αξιολόγηση κινδύνων.

Ως κυριότερες των δράσεων της πολιτικής που εφαρμόσαμε μέχρι στιγμής, ενδεικτικά αναφέρω:

• Την υιοθέτηση και εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής κατά της Διαφθοράς.

• Την πλήρη στελέχωση και εκπαίδευση όλων των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων / Υφυπουργείων.

• Τη σύσταση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, η οποία στελεχώνεται από επιστημονικά καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων οικονομικής φύσεως.

• Τη σύσταση της Μονάδας Καταπολέμησης της Διαφθοράς ως τον κατ’ εξοχήν εξειδικευμένο μηχανισμό διερεύνησης και δίωξης αδικημάτων διαφθοράς, της οποίας ηγείται ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αρμοδίων Υπηρεσιών.

• Την ενίσχυση της δυνατότητας των Αρχών, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, να ανακτoύν τα οφέλη που αποκτήθηκαν από παράνομες δραστηριότητες, με τη δέσμευση ή δήμευση περιουσιών.

Ως η πλέον σημαντική και ως πρώτη θεσμική θωράκιση της πολιτείας και κοινωνίας έναντι φαινομένων διαφθοράς, αναγνωρίζεται η έγκριση του ισχυρού νομοθετικού πλαισίου για τη σύσταση και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς, την προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, τη Διαφάνεια στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και ρύθμιση του lobbying.

Με την ευκαιρία θέλω θερμά να ευχαριστήσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις, διότι χάρη στην από κοινού συνεργασία έγινε κατορθωτό να υιοθετηθούν και να θεσμοθετηθούν μέτρα ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι να παραμένουμε στα λόγια ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, ότι δεν θα υπάρξουν οι οποιεσδήποτε ανοχές όσον αφορά τη διάπραξη αδικημάτων. Υπάρχουν πλέον συγκεκριμένα νομοθετήματα τα οποία καθορίζουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε στην υλοποίηση αποφάσεων.

Την ίδια στιγμή έχουν δρομολογηθεί άλλες σημαντικές δράσεις όπως είναι, μεταξύ άλλων:

• Η δημιουργία Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων εταιρειών και άλλων νομικών οντοτήτων. Αναφέρομαι στις shell companies μια πληγή που δυστυχώς στιγμάτισε τη χώρα από δεκαετίες ως χώρα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

• Η Θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εσωτερικής κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού στις διάφορες Υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, με εναλλαγή στις θέσεις ευθύνης ανά εύλογο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ανάπτυξης φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς.

• Η προώθηση Σχεδίου Παροχής Κινήτρων στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για την εφαρμογή αναγνωρισμένου προτύπου κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς

• Η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους λειτουργούς και τα διευθυντικά στελέχη του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

• Η συμπερίληψη επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με σκοπό την καλλιέργεια ευαισθητοποίησης στην πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τα όσα έχω αναφέρει, αποτελούν, μέρος μόνο της πολιτικής που υιοθετούμε.

Και, θέλω να χαιρετίσω το γεγονός ότι ο σχεδιασμός της πολιτικής, ως επίσης ο καταρτισμός και η ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων, στα πλαίσια ενός διαλόγου που διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης και καλής θέλησης. Ενός διαλόγου που με αποφασιστικότητα έθεσε ως απαραίτητο, ως εκ των ων ουκ άνευ, τη θεσμοθέτηση επιτέλους κάποιων κανόνων πάταξης της διαφθοράς.

Το πλέον σημαντικό, ως προς τον στόχο της καταπολέμησης της διαφθοράς είναι ότι ο σχεδιασμός μας για το Κράτος Δικαίου μέσω του Σχεδίου “Κύπρος-το Αύριο” και των άλλων πολιτικών που ακολουθούμε, άπτεται, όχι μόνο της συνέχισης αλλά και ενδυνάμωσης υφιστάμενων πετυχημένων πολιτικών που εφαρμόζουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν της χρηματοδότησης της σύστασης και λειτουργίας της της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς με ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων 760 χιλιάδων ευρώ, έχουμε συμπεριλάβει στο Σχέδιο πρόσθετες δράσεις. Δράσεις πέραν των 3 εκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζονται με τη βελτίωση του νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου καταπολέμησης της διαφθοράς.

Όπως έχω αναφέρει κατ’ επανάληψη και είμαι πάρα πολύ ευθύς, πάρα πολύ ειλικρινής και δεν έχω πρόβλημα να το επαναλάβω και σήμερα, ότι αναγνωρίζουμε τα λάθη, τα κενά και αδυναμίες που υπήρξαν, που μοιραία κάποιοι καταχράστηκαν με αποτέλεσμα να εκτεθεί δυστυχώς η χώρα μας.

Λάθη και παραλείψεις τα οποία έχουμε αναγνωρίσει δημόσια, και για τα οποία είχαμε το θάρρος με αποφασιστικότητα να διορθώσουμε.

Τούτων λεχθέντων, σε καμία των περιπτώσεων, δεν αναιρείται η τεράστια πρόοδος και βελτιώσεις που έχει σημειώσει η Κύπρος, τόσο στους δείκτες καταπολέμησης της διαφθοράς, αλλά και στο νομικό πλαίσιο και την επιβολή του νόμου όσον αφορά την πάταξη του φαινομένου. Γεγονός που αναγνωρίζεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και Διεθνείς Οργανισμούς εποπτείας, μέσα από συγκεκριμένες αναφορές στις εκθέσεις τους.

1. Στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου, η οποία εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2020, επί λέξει καταγράφεται «...πως για πρώτη φορά έχουν καταδικαστεί 37 πρόσωπα σε 26 υποθέσεις». Μιλώντας πάντοτε περί πολιτικών ή άλλως πως εκτεθειμένων προσώπων.

2. Τη θετική αξιολόγηση της Moneyvall της πραγματικής προόδου που σημείωσε η χώρα μας στην καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

3. Τη δήλωση, τον Απρίλιο του 2019 του Υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ και εκ των πολιτικών προϊσταμένων του Δικτύου Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος (FinCEN) των ΗΠΑ: «Η Κύπρος έχει επιτελέσει τεράστια πρόοδο και βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο καθώς και στην επιβολή του νόμου».

4. Τη δήλωση, τον Αύγουστο του 2019, της Προέδρου της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της αμερικανικής Βουλής ότι με την πρόοδο που έχει σημειώσει η Κύπρος είναι πια σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον τομέα της παρεμπόδισης του ξεπλύματος χρήματος.

κ. Πογιατζή, κ. Ζαμπακίδη, κα Ζαχαριάδου, κ. Κωνσταντινίδη, κα Πατέρα,

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχω αναφέρει, ο διορισμός σας, πέραν της ύψιστης τιμής, συνεπάγεται και αίσθημα ύψιστης ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, δικαιώνοντας τις προσδοκίες στις οποίες εδράστηκε η επιλογή σας, σας καλώ κατά την επιτέλεση των καθηκόντων σας να εργαστείτε με αποφασιστικότητα επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή έναντι των όποιων πράξεων από όπου και εάν προέρχονται. Και πλέον δεν είναι εγώ που λέω ότι δεν ανέχομαι αλλά μεταφέρω το βάρος σε εσάς.

Ενεργώντας με απόλυτη συνέπεια και σε αγαστή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς, είμαι βέβαιος ότι θα υπερασπιστείτε τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και αμεροληψίας του θεσμού, προάγοντας την ίδια στιγμή το κύρος και την αξιοπιστία της.

Σας διαβεβαιώ ότι η Πολιτεία θα συνδράμει ώστε να στελεχωθεί η Υπηρεσία και να είναι αποτελεσματική και αποδοτική στο έργο που αναλαμβάνει. Σας συγχαίρω διότι αποτελέσατε μέλη της ομάδας επιλογής αξιολογώντας πάντα με αυστηρά κριτήρια γνωρίζοντας και τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις σας».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Διαφάνειας μιλώντας εκ μέρους όλων είπε ότι «η μόλις τώρα δοθείσα, ενώπιόν σας, νενομισμένη Διαβεβαίωση, σηματοδοτεί και την έναρξη της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Θεωρούμε μεγάλη τιμή το γεγονός ότι, ανατέθηκε σε εμάς, τα 5 Μέλη της Αρχής, η εφαρμογή της νέας αυτής νομοθεσίας (Ν.19(Ι)/2022 και 20(Ι)/2022), η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 4 Μαρτίου, 2022 και η οποία προνοεί για τη σύσταση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς. Από την άλλη, σας διαβεβαιούμε ότι, έχουμε πλήρη επίγνωση του πολύ δύσκολου έργου που έχουμε αναλάβει, καθώς και των πολλών απαιτήσεων που έχει από εμάς η κοινωνία των πολιτών.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των ονομάτων των Μελών στις 3 Μαΐου, 2022 και, αφού η Αρχή δεν είχε ακόμη περιβληθεί με τις εξουσίες που προνοεί ο Νόμος, κάτι που έγινε σήμερα, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ανέλαβε το δύσκολο έργο της δημιουργίας της αναγκαίας υποδομής για να καταστεί δυνατή η λειτουργία της Αρχής, το συντομότερο δυνατόν.

Τις ενέργειες επέβλεπε προσωπικά ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Λούης Παναγή, υποβοηθούμενος από μια μικρή, αλλά ικανή, ομάδα Λειτουργών του Υπουργείου. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι, εξαιτίας των άμεσων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων του κ. Παναγή, επιλύθηκαν πολλά προβλήματα και έτσι κατέστη δυνατόν, σε μικρό χρονικό διάστημα, η Αρχή να έχει δικό της χώρο στέγασης και υποδομή, ούτως ώστε να δύναται να αρχίσει να επιτελεί το έργο της. Ως τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό βήμα, πρέπει να επισημάνουμε την προσφάτως ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή, του πρώτου Προϋπολογισμού της Αρχής.

Όλα τα πιο πάνω, δεικνύουν και τη σημασία που αποδίδουν όλοι οι θεσμοί του Κράτους στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς. Το γεγονός αυτό, αυξάνει ακόμη περισσότερο το βάρος και την ευθύνη με τα οποία νιώθουμε ότι έχουμε επωμισθεί.

Δυνάμει της σχετικής νομοθεσίας, η Αρχή περιβάλλεται με αρκετές εξουσίες και πάρα πολλές αρμοδιότητες. Αυτές περιστρέφονται γύρω από βασικά 2 άξονες: την καταστολή και την πρόληψη πράξεων διαφθοράς. Διαθέτει το δικαίωμα, είτε της αυτεπάγγελτης εξέτασης τέτοιων θεμάτων είτε μετά από σχετική καταγγελία. Το δε πεδίο έρευνας, μπορεί να επεκταθεί, πέραν από τον δημόσιο τομέα, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ακόμη, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, και στον ιδιωτικό τομέα.

Προς επίτευξη των πιο πάνω στόχων, επιβάλλεται η συνεργασία τόσο με το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας όσο και με το Γενικό Ελεγκτή, συνεργασία η οποία εκτός από το ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία, θα αποτελέσει ένα από τους πρωταρχικούς σκοπούς και στόχους μας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι, είναι πολύ δύσκολο εντός μικρού χρονικού διαστήματος, να ανατραπούν κάποιες κακές νοοτροπίες και «κουλτούρα» που βρήκαν πρόσφορο έδαφος και καλλιεργήθηκαν από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960, ίσως και προγενέστερα. Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι, ζούμε σε μια περίοδο καχυποψίας και αμφισβήτησης, σχεδόν όλων των θεσμών, από μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας των πολιτών.

Γι’ αυτό, επί του παρόντος, δεν θα πούμε μεγάλα λόγια, ούτε θα υποσχεθούμε πολλά. Τον τρόπο που θα ενεργούμε ως Αρχή, θα τον αναπτύξουμε συλλογικά μεταξύ μας αλλά και σε συνεργασία με τους άλλους αρμόδιους φορείς, με πολλή προσπάθεια και συντονισμό και ευελπιστούμε ότι, με την πάροδο του χρόνου, θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αρχής.

Εκείνο, όμως, το οποίο θεωρούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, είναι να καταστούμε το «άγρυπνο μάτι», το οποίο θα παρακολουθεί συμπεριφορές και ενέργειες που πιθανόν να εμπίπτουν εντός του πεδίου των αρμοδιοτήτων μας και, με βάση τις εξουσίες που μας παρέχει ο Νόμος, να επεμβαίνουμε και προειδοποιούμε για το ενδεχόμενο διαφθοράς. Σε περίπτωση, δε, μη συμμόρφωσης, η Αρχή να προβαίνει σε διεξαγωγή έρευνας.

Αυτό ελπίζουμε ότι θα επενεργεί αποτρεπτικά για κάποιους οι οποίοι στο παρελθόν δρούσαν αυθαίρετα, χωρίς τον οποιονδήποτε έλεγχο. Με τον τρόπον δε αυτόν, θα προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι κάτι αλλάζει πλέον στην Κύπρο στον τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων διαφθοράς. Αυτές δε οι προσπάθειές μας, ευελπιστούμε ότι θα πείσουν, στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό, τόσο τους πολίτες στην Κύπρο, όσο και τα διεθνή σώματα τα οποία είναι γνωστό ότι παρακολουθούν την πορεία των πράγματων με κριτική διάθεση.

Έχοντας αναφέρει τα πιο πάνω, απευθυνόμαστε και πάλι στην κοινωνία των πολιτών από την οποία ζητούμε όπως επιδείξει ακόμη λίγη υπομονή. Το κάνουμε αυτό επειδή, από τις 3 Μαΐου, 2022, που ανακοινώθηκαν τα ονόματά μας ως τα προτεινόμενα Μέλη της Αρχής νιώσαμε προσωπικά όλοι μας την ανυπομονησία που διακατέχει τους πολίτες για τη λειτουργία της Αρχής. Από την επομένη της ανακοίνωσης, πολίτες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας, είτε στους χώρους εργασίας μας είτε στα προσωπικά μας τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις, με σκοπό να υποβάλουν καταγγελίες, παράπονα ή να απευθυνθούν με κάθε τρόπο στην Αρχή. Εξηγήσαμε, φυσικά, ότι η Αρχή ακόμη δεν είχε αρχίσει τη λειτουργία της.

Από σήμερα, όμως, που αρχίζει τη λειτουργία της, θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι και πάλι η Αρχή θα χρειαστεί ακόμη λίγο χρόνο για να είναι σε θέση να δεχθεί καταγγελίες. Αυτό γιατί σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου (Άρθρο 28), θα πρέπει πρώτα να ετοιμαστούν Κανονισμοί που θα διέπουν τη λειτουργία της. Κανονισμοί που θα πρέπει να εγκριθούν τόσο από το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αυτό είμαστε σίγουροι ότι, με τη συμβολή όλων μας, θα γίνει το συντομότερο δυνατόν και οι Κανονισμοί, που θα είναι σαφείς, θα παρέχουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων, η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των καταγγελιών. Ήδη, από ό,τι έχω πληροφορηθεί από την Υπουργό Δικαιοσύνης υπάρχει ένα πρότυπο κανονισμών το οποίο θα διαμορφωθεί ανάλογα.

Ένα τελευταίο σημείο το οποίο επιθυμούμε να τονίσουμε με έμφαση είναι ότι, οποιοδήποτε πρόσωπο προσφεύγει στην Αρχή με οποιοδήποτε αίτημα, θα λαμβάνει αμέσως ειδοποίηση για τη λήψη του αιτήματος του. Η εξέταση του αιτήματος του θα γίνεται εντός των πλαισίων της νομοθεσίας που αφορά στα προσωπικά δεδομένα. Όμως, μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας, θα του παρέχεται πληροφόρηση για την πορεία της έρευνας. Εάν το αίτημά του θα απορριφθεί ή θα προωθηθεί για περαιτέρω έρευνα, θα το πληροφορείται άμεσα, με καταγεγραμμένη την αιτιολογία και, σε συνθήκες διαφάνειας. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που το άτομο που προΐσταται της Αρχής φέρει τον τίτλο Επίτροπος Διαφάνειας».

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top