ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίρνει θέση για αντιμετώπιση διελεύσεων παράνομων μεταναστών το ΥΠΕΣ – «Τα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα αφού οι ροές αυξήθηκαν»

Παίρνει θέση για αντιμετώπιση διελεύσεων παράνομων μεταναστών το ΥΠΕΣ – «Τα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα αφού οι ροές αυξήθηκαν»

Για την διέλευση παράνομων μεταναστών καθώς και στην τοποθέτηση εμποδίων για την αντιμετώπισή τους τοποθετήθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω σημερινής (8/7) ανακοίνωσής του.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, «το σύνολο των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζει πρόβλημα παράνομης διέλευσης μεταναστών, το αντιμετώπισε με την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων, περιπολίες από ειδικές ομάδες των σωμάτων ασφαλείας και χρήση της τεχνολογίας για έγκαιρη προειδοποίηση», προσθέτοντας ότι, «αυτήν την ίδια μεθοδολογία, στη βάση σχεδίου που εκπονήθηκε επέλεξε και η Κυπριακή Δημοκρατία αφού πρώτα, σε πολιτικό επίπεδο, διασαφήνισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Πράσινη Γραμμή δεν είναι το εξωτερικό μας σύνορο».

Τα μέτρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «κρίθηκαν απαραίτητα αφού οι ροές αυξήθηκαν, πρώτα με την κρίση του Έβρου τον Μάρτη του 2020. Η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά από τον Σεπτέμβρη του 2021, με την Τουρκία έκτοτε να εργαλειοποιεί συστηματικά οικονομικούς μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική».

«Θυμίζουμε σε όσους ανεύθυνα και ατεκμηρίωτα αποδίδουν την αύξηση των ροών, τάχατες, στην τοποθέτηση του φράκτη, ότι τον Μάρτη του 2020 δεν υπήρχε κανένας φράκτης, ενώ και τον Σεπτέμβριο του 2021 το μήκος του φράκτη δεν ξεπερνούσε τα 11 χιλιόμετρα. Ζούμε σε δημοκρατία και όλοι κρινόμαστε από τις θέσεις και τις πράξεις μας», τόνισε.

«Όσοι λοιπόν θεωρούν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την πολιτική των ορθάνοικτων πορτών να το δηλώσουν όπως και την όποια άλλη εναλλακτική λύση στην περίπτωση που απλά διαφωνούν με την ακολουθούμενη μεθοδολογία», καταλήγει το Υπουργείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top