ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντεχνίες ΑΗΚ: Παραβίαση των συλλογικών τους συμβάσεων η συμπερίληψη στο συνταξιοδοτικό σχέδιο

Συντεχνίες ΑΗΚ: Παραβίαση των συλλογικών τους συμβάσεων η συμπερίληψη στο συνταξιοδοτικό σχέδιο

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΒΑΗΚ, εκφράζουν τη θέση ότι το κόστος του εργοδότη στο νέο Συνταξιοδοτικό σχέδιο θα ξεπερνά το κόστος λειτουργίας του υφιστάμενου Ταμείου Προνοίας της ΑΗΚ, ενώ αμφισβητούν κατά πόσο θα είναι ωφελιμότερο για τα μέλη τους, αναφέροντας ότι η συμπερίληψή τους στο νέο σχέδιο θα είναι παραβίαση των συλλογικών τους συμβάσεων.

Επιπρόσθετα, οι συντεχνίες σημειώνουν ότι οι πρόνοιες που διέπουν τα ωφελήματα του Σχεδίου σε συνάρτηση με τις εισφορές, προκαλούν αμφιβολίες κατά πόσο οι εισφορές θα παραμείνουν ως έχουν ή θα παραστεί η ανάγκη σύντομα αυτές, τόσο του εργοδότη, όσο και των εργαζομένων θα πρέπει να αυξηθούν κατακόρυφα για να το καταστήσουν βιώσιμο. Σύμφωνα με την επιστολή τους, αυτό έχει επισημανθεί και από τοποθετήσεις βουλευτών κατά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Οικονομικών.

Όπως σημειώνουν, οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ δεν είχαν εξουσιοδοτήσει κανέναν να υιοθετήσει ή να αποδεχτεί το συγκεκριμένο σχέδιο εκ μέρους τους, το οποίο εξάλλου είχε συζητηθεί και συμφωνηθεί μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου τομέα με τον εργοδότη τους και αναφέρουν ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να τύχει της έγκρισης των εργαζομένων με ψηφοφορία. "Κατά συνέπεια είναι άτοπο να μας καλείτε να σεβαστούμε σύμβαση, την οποία δεν έχουμε διαπραγματευτεί και συνομολογήσει με τον εργοδότη μας", αναφέρουν στην επιστολή προς τον Υπουργό.

Προσθέτουν ότι η μόνη συμφωνία, η οποία υπάρχει και ισχύει στην ΑΗΚ μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων για το συγκεκριμένο θέμα, είναι αυτή που επιτεύχθηκε κατόπιν ελεύθερων διαπραγματεύσεων στις 18/09/2018, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Οικονομικών και αφορούσε την εγκαθίδρυση και λειτουργία Ταμείου Προνοίας για τους νεοεισερχόμενους και τους αορίστου χρόνου.

Γι' αυτό τον λόγο, καταλήγει η επιστολή, "θεωρείται ως εξόφθαλμη παραβίαση των συλλογικών μας συμβάσεων και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί", η συμπερίληψη στο νέο Σχέδιο, της ΑΗΚ και των εργαζομένων της.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top