ΕΛΛΑΔΑ

Μετράνε πληγές - Άφησε ζημιές και προβλήματα η κακοκαιρία στην Σκύρο - Δείτε βίντεο

Μετράνε πληγές - Άφησε ζημιές και προβλήματα η κακοκαιρία στην Σκύρο - Δείτε βίντεο

Τις πληγές της μετρά σήμερα το πρωί η Σκύρος μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας που προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι και να καταρρεύσουν δύο γέφυρες.

Ο δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος έχει αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την ασυνήθιστη σε διάρκεια και ένταση βροχόπτωση, και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Από τις πρώτες απογευματικές ώρες εχθές, 9 Ιουλίου, σφοδρές βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες με ισχυρούς ανέμουν, έπληξαν τον νησί. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά συμβάντα σε πολλά νησία του νησιού και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκύρου – Λιναριάς και σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου, που οδηγεί στην παραλία και αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top