ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Απαιτείται η επίτευξη συνθηκών σύνεσης και ομοψυχίας

Νίκος Χριστοδουλίδης: Απαιτείται η επίτευξη συνθηκών σύνεσης και ομοψυχίας

Mε διεκδικητικό ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, επιμονή, χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς ηττοπάθεια, χωρίς εσωστρέφεια η προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου θα πρέπει να συνεχισθεί, ανέφερε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλούσε στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης Νίκου Χρήστου Σολομού στη γενέτειρα του Παχύαμμο.

Εκείνο που απαιτείται αυτή την ώρα, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι η επίτευξη συνθηκών σύνεσης και ομοψυχίας… ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών και να αγωνιστούμε για να πετύχουμε το κοινό στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την απελευθέρωση της πατρίδας και της απαλλαγής της από τα συρματοπλέγματα της κατοχής.

Οι στείρες και άνευ αντικειμένου αντιπαραθέσεις, η δημόσια μεταξύ μας διαπραγμάτευση, ο απαξιωτικός και μηδενιστικός λόγος προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων δεν μπορούν να έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δεν συμβάλλουν, κατέληξε, στην προσπάθεια, που πρέπει να είναι κοινή για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Ο Σολομού δολοφονήθηκε στις 16 Ιουλίου 1974 από πραξικοπηματίες μαζί με τρεις άλλους συναγωνιστές του στο Κολόσι. Μετά το μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Ραφαήλ Παχύαμμου, τελέστηκε τρισάγιο στον ανδριάντα του ήρωα στο περίβολο του ναού. Η φιλαρμονική της αστυνομίας απέδωσε τιμές και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top