ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλεί το ΑΚΕΛ να απολογηθεί η ΕΔΕΚ για τα γεγονότα που παρουσίασε σε βάρος του Σιζόπουλου

Καλεί το ΑΚΕΛ να απολογηθεί η ΕΔΕΚ για τα γεγονότα που παρουσίασε σε βάρος του Σιζόπουλου

Καλεί το ΑΚΕΛ να απολογηθεί η ΕΔΕΚ, σχετικά με τα «παραποιημένα και διαστρεβλωμένα γεγονότα που παρουσίασε», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Καλούμε δημόσια την ηγεσία του ΑΚΕΛ να απολογηθεί για τα παραποιημένα και διαστρεβλωμένα γεγονότα που παρουσίασε σε ανακοίνωσή της στις 6 Ιουλίου 2022

Μετά και από τη σημερινή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας καλούμε δημόσια την ηγεσία του ΑΚΕΛ να απολογηθεί για τα παραποιημένα και διαστρεβλωμένα γεγονότα που παρουσίασε σε βάρος του Προέδρου της ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της στις 6 Ιουλίου 2022.

Υπενθυμίζουμε πως για το συγκεκριμένο θέμα στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας την καταγγελία την έκανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος τον Μάρτιο του 2019.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, σε σημερινή της ανακοίνωση η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι, τελευταίες ημέρες τη δημόσια συζήτηση απασχόλησε συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά, μεταξύ άλλων, εν ενεργεία βουλευτή, η οποία διερευνήθηκε από την Αστυνομία το 2019 και της οποίας ο φάκελος τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας τον Αύγουστο του 2019.

Για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στη Νομική Υπηρεσία σε διάφορα στάδια μεταξύ του τότε επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και των νομικών λειτουργών με την ανακριτική ομάδα. Υπήρξαν νομικά και πραγματικά θέματα και κωλύματα, τα οποία προβλημάτισαν σε σχέση με τον ενδεικνυόμενο χειρισμό της υπόθεσης. Για την ορθή παράθεση ωστόσο των γεγονότων σημειώνεται ότι, ουδέποτε αποφασίστηκε από οποιονδήποτε, είτε από τον τέως Γενικό Εισαγγελέα είτε από τους νυν επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, η υποβολή αίτησης για άρση ασυλίας βουλευτού.

Από την ημέρα που παραδόθηκε ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία τον Αύγουστο του 2019, αναλώθηκε πάρα πολύς χρόνος, ανταλλάχθηκαν απόψεις και αναλύθηκαν τα νομικά ζητήματα που ανέκυπταν, με γνώμονα πάντοτε την προσπάθεια εξυπηρέτησης της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ωστόσο ότι για το θέμα δεν λήφθηκε οποιαδήποτε τελική απόφαση για έναρξη ή μη οποιασδήποτε ποινικής φύσεως διαδικασίας μέχρι τον Ιούλιο του 2020, όταν μετά από μελέτη της συλλεχθείσας μαρτυρίας, αντικειμενικά και σφαιρικά ιδωμένης, αποφασίστηκε από τη νέα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας η μη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα λόγω της μη ύπαρξης επαρκούς μαρτυρίας και δη της μη ύπαρξης ανεξάρτητης μαρτυρίας σε σχέση με την εμπλοκή και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα διάφορα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ο φάκελος επεστράφη από τη Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία και έκτοτε δεν υπήρχε οποιοδήποτε άλλο θέμα σε εκκρεμότητα, είτε για τη Νομική Υπηρεσία είτε για την Αστυνομία. Παρά ταύτα, δόθηκαν τότε οδηγίες για να παραπεμφθεί το θέμα στον Έφορο Φορολογίας για τη δική του αξιολόγηση, με βάση τη δική του αρμοδιότητα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έγινε 87 χρόνων και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποκάλυψη για τη δικαστική διαμάχη με την αδερφή τουΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top