ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτελέσματα για ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές - Πότε αναμένονται;

 Αποτελέσματα για ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές - Πότε αναμένονται;

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση αρχικά των αποτελεσμάτων και η κατανομή των θέσεων στα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης.

Ερωτηθείς για το πως κυλά η διαδικασία ετοιμασίας των αποτελεσμάτων και πότε αναμένεται να ανακοινωθούν, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη.

«Προχωρούν και ο στόχος είναι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και η κατανομή των θέσεων στα πανεπιστήμια της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μόλις ολοκληρωθούν τώρα οι διορθώσεις, θα γίνουν οι διάφοροι έλεγχοι, οι καταχωρήσεις, ξανά έλεγχοι, είναι και η στατιστική επεξεργασία και στη συνέχεια η κατανομή των θέσεων», πρόσθεσε.

Η κατανομή, εξήγησε ο κ. Χανδριώτης, για να ανακοινωθεί έχει διαδικασία.

«Πρέπει πρώτα να γίνει η στατιστική επεξεργασία και ύστερα να γίνει κατανομή. Να γίνουν έλεγχοι και μετά να ανακοινωθούν στον κόσμο. Άρα, είμαστε σε δρόμο που προχωρούν οι διαδικασίες και αρχές της άλλης εβδομάδας ελπίζουμε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να ανακοινωθεί ο γενικός βαθμός/ πρόσβασης κατάταξης για την Ελλάδα, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, «θα προχωρήσουμε, μετά από λίγες μέρες, να βγάλουμε και τον βαθμό/ πρόσβασης κατάταξης για την Ελλάδα και στη συνέχεια θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, ούτως ώστε ηλεκτρονικά να προχωρήσουν οι υποψήφιοι να επιλέξουν τις προτιμήσεις τους, δηλαδή να επιλέξουν σχολές από ένα επιστημονικό πεδίο για τα πανεπιστήμια της Ελλάδας».

«Αυτό θα γίνει τελευταία εβδομάδα του Ιούλη», πρόσθεσε.

Συνοψίζοντας για το που βρίσκονται οι διαδικασίες για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όσον αφορά τα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων ανέφερε το ΚΥΠΕ ότι προχωρούν οι διαδικασίες, «ώστε να μπορέσουμε αρχές της επόμενης εβδομάδας να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα».

«Λίγες μέρες μετά θα ανακοινωθεί ο γενικός βαθμός πρόσβασης/κατάταξης για τα ελληνικά ΑΑΕΙ και στη συνέχεια θα μπορούν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα να μπουν μέσα και να προχωρήσουν στο να επιλέξουν σχολές από ένα επιστημονικό πεδίο με βάση τα έγκυρα τους πλαίσια για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας. Αυτό θα γίνει προς την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι τα αποτελέσματα όσον αφορά την κατανομή των θέσεων είναι καθαρά δουλειά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top