ΔΙΕΘΝΗ

ΤΑΞΙΔΙΑ: Νέες ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή από το Χίθροου

ΤΑΞΙΔΙΑ: Νέες ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή από το Χίθροου

Στην ακύρωση 61 πτήσεων προχώρησε την τελευταία στιγμή το πρωί της Δευτέρας το αεροδρόμιο Χίθροου, επικαλούμενο για ακόμα μία φορά τις ελλείψεις προσωπικού.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του αεροδρομίου ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ματαιώσουν τις πτήσεις διότι δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό εδάφους για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες που θα βρίσκονταν στους χώρους του αεροδρομίου.

Συνολικά υπολογίζεται ότι επηρεάστηκαν 10.000 επιβάτες. Ζητήθηκε μάλιστα από τις εταιρείες να μην κάνουν κράτηση για τους επιβάτες αυτούς σε άλλες πτήσεις της Δευτέρας.

Εξάλλου, νέα τεχνικά προβλήματα στο σύστημα διαχείρισης των αποσκευών το Σαββατοκύριακο οδήγησε στην αναχώρηση πτήσεων από το Χίθροου χωρίς να έχουν φορτωθεί όλες οι βαλίτσες.

Το Χίθροου απολογήθηκε, αλλά προειδοποίησε ότι αν κριθεί αναγκαίο θα ζητηθούν περαιτέρω περικοπές πτήσεων από τις εταιρείες, οι οποίες έχουν τροποποιήσει το πτητικό τους πρόγραμμα για να μπορεί το επιβατικό κοινό να εξυπηρετείται στις πτήσεις που τελικά θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, που επέτρεψε η Κυβέρνηση, με σκοπό να αποφευχθούν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, η WizzAir ανακοίνωσε μείωση πτήσεων κατά 5% για τους θερινούς μήνες.

Η British Airways έχει ακυρώσει πάνω από 26.000 πτήσεις από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, περίπου το 13% του προγράμματός της για το καλοκαίρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top