ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς... τηγανητές πατάτες τα νέα McDonald’s στη Ρωσία

Χωρίς... τηγανητές πατάτες τα νέα McDonald’s στη Ρωσία

Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος σε μεγάλη μερίδα της ρωσικής νεολαίας όταν τα εστιατόρια της αλυσίδας McDonald’s άνοιξαν ξανά τον περασμένο μήνα, υπό νέα διεύθυνση και άλλη επωνυμία. O πονοκέφαλος, όμως, είναι έντονος για τους νέους ιδιοκτήτες λόγω έλλειψης που φτωχαίνει το μενού: πολλά υποκαταστήματα αδυνατούν να προσφέρουν τηγανητές πατάτες στους πελάτες τους.

Η αλυσίδα McDonald’s αποσύρθηκε από τη Ρωσία, ύστερα από την έντονη αντίδραση της Δύσης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία περιελάμβανε ένα μπαράζ οικονομικών κυρώσεων, και πούλησε τον Μάιο όλα τα εστιατόρια που είχε σε ρωσική εταιρεία.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, ωστόσο, αντιμετωπίζουν τώρα προβλήματα όσον αφορά την προμήθεια πατάτας, τα οποία αποδίδουν στη φτωχή συγκομιδή στη Ρωσία και στη δυσκολία εισαγωγών εξαιτίας των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Με την επωνυμία «Vkusno & tochka» («Νόστιμο και τελεία»), τα εστιατόρια άρχισαν να ανοίγουν στις 12 Ιουνίου και πούλησαν περίπου 120.000 μπέργκερ εκείνη την ημέρα.

Όμως, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα οι πελάτες άρχισαν να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από μενού χωρίς τηγανητές πατάτες, η «Vkusno & tochka» ενημέρωσε ότι θα αφήσει τις πατάτες εκτός μενού σε ορισμένα από τα εστιατόρια που άνοιξαν πρόσφατα μέχρι το φθινόπωρο. «Οι πατάτες θα επιστρέψουν στο μενού της αλυσίδας στις αρχές της επόμενης συγκομιδής, το φθινόπωρο του 2022», ανέφερε.

Οι ελλείψεις καταδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές επιχειρήσεις καθώς οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα περιπλέκουν τις εισαγωγές αγαθών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Vkusno & tochka» Όλεγκ Παρόεφ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα στο Reuters ότι «ένα σημαντικό ποσοστό» των συστατικών προέρχεται από το εξωτερικό.

Παρά τα προβλήματα της «Vkusno & tochka», το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η φετινή συγκομιδή πατάτας θα είναι μεγαλύτερη από την περυσινή και ότι η αγορά τροφοδοτείται πλήρως.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top