Ακτιβιστής διέκοψε την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν για την οπλοκατοχή

Ακτιβιστής διέκοψε την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν για την οπλοκατοχή

Ένας πατέρας που έχασε τον γιο του στο μακελειό του 2018 σε λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα, διέκοψε σήμερα την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον κήπο του Λευκού Οίκου, σε εκδήλωση σχετικά με τον νόμο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, τον πρώτο σε ομοσπονδιακό επίπεδο εδώ και τρεις δεκαετίες.

 

Ο Μάνουελ Όλιβερ, που έχασε τον γιο του, Χοακίν, στην επίθεση ενόπλου στο λύκειο Στόουνμαν Ντάγκλας, φώναξε «τα έχουμε πει αυτά εδώ και πολλά χρόνια» στη διάρκεια της εκδήλωσης, κατά την οποία ο πρόεδρος Μπάιντεν επαίνεσε τον νέο νόμο και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.

«Κάθισε κάτω και θα ακούσεις όσα έχω να πω», ήταν η αρχική αντίδραση του Προέδρου Μπάιντεν προτού ζητήσει τελικά να επιτραπεί στον Όλιβερ να μιλήσει. Άνδρες της ασφάλειας απομάκρυναν τον ακτιβιστή από τη θέση του και ο Μπάιντεν συνέχισε την ομιλία του.

Χαιρετίζοντας μια σπάνια δικομματική συμφωνία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, ο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου την απαγόρευση των επιθετικών όπλων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν κατακλυστεί από όπλα πολέμου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE