Ιταλία: Ξεκινά χορήγηση 2ης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά κορωνοϊού - Αφορά τους άνω των 60

Ιταλία: Ξεκινά χορήγηση 2ης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά κορωνοϊού - Αφορά τους άνω των 60

Στην Ιταλία θα ξεκινήσει σύντομα η εκστρατεία χορήγησης δεύτερης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 σε πολίτες άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας της χώρας, αφού έλαβε «πράσινο φως» από τις υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σύσταση από την ΕΕ καταγράφηκε εν μέσω ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία ανά την Ευρώπη και αναμένεται να επηρεάσει τις αποφάσεις κρατών-μελών για την επιτάχυνση των εκστρατειών εμβολιασμού, οι οποίες τους τελευταίους μήνες είχαν επιβραδυνθεί.

Ο Ιταλός Υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε ήδη δώσει το «πράσινο φως» στις 20 περιφερειακές διοικήσεις να ξεκινήσουν την εκστρατεία χορήγησης δεύτερης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, μετά τη θετική γνωμοδότηση του εθνικού οργανισμού φαρμάκων (AIFA).

Η Ιταλία κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Ιούλιο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων ξεπέρασε τις 100.000 για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο και οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία αυξάνονται επίσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πότε θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα για την ΑΤΑ οι συντεχνίες

Πότε θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα για την ΑΤΑ οι συντεχνίες

Τα επόμενα βήματά τους για τη διεκδίκηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής θα αποφασίσουν την 1η Σεπτεμβρίου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

BEST OF TOTHEMAONLINE