ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ήξεις, αφήξεις» για τον Ερντογάν - Προληπτικές κινήσεις από Λευκωσία

«Ήξεις, αφήξεις» για τον Ερντογάν - Προληπτικές κινήσεις από Λευκωσία

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με την παράνομη κάθοδό του στα κατεχόμενα, ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής και τα φημολογούμενα σχέδιά του να προβεί σε ανακοίνωση της απόφασης για προσάρτηση των κατεχομένων.

Τις τελευταίες μέρες οι πληροφορίες από τα κατεχόμενα για τα περί ανακοίνωσης προσάρτησης των κατεχομένων ήταν έντονες, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Ο Ερντογάν συνηθίζει στις παράνομες επισκέψεις του στα κατεχόμενα να προβαίνει σε ανακοινώσεις, πολλές από τις οποίες δεν υλοποιούνται.

Σε κάθε περίπτωση όμως, από χθες μεταδίδονται πληροφορίες από τα κατεχόμενα ότι ούτε το παράνομο ταξίδι του Τούρκου Προέδρου έχει κλειδώσει. Κι αυτό γιατί κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί για επίσημη επίσκεψη στο Ιράν στις 19 Ιουλίου, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί, πιθανότατα θα εκπροσωπηθεί στους παράνομους εορτασμούς στην κατεχόμενη Κύπρο από άλλο αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης.

Η Λευκωσία πάντως κινείται προληπτικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Εθνών, μετά που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, προτίθεται να εξαγγείλει την προσάρτηση των κατεχομένων.

Η Λευκωσία θέλει να κάνει κοινωνούς αυτών των ενεργειών τους εταίρους μας στην ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη, στους οποίους θα προβεί σε παραστάσεις και για την πρόθεση του Ερντογάν να καταθέσει θεμέλιο λίθο στο νέο «προεδρικό μέγαρο» και στο νέο κτίριο της παράνομης «βουλής» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top