ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ρίχνουν πυρά» τα κόμματα στην Κυβέρνηση για το χαλούμι – Αντιδράσεις μετά τη γερμανική καταγγελία

«Ρίχνουν πυρά» τα κόμματα στην Κυβέρνηση για το χαλούμι – Αντιδράσεις μετά τη γερμανική καταγγελία

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά τη γερμανική καταγγελία αναφορικά με πώληση χαλουμιού χωρίς την σφραγίδα ΠΟΠ.

Με δηλώσεις και ανακοινώσεις  τοποθετούνται γύρω από το θέμα αυτό ρίχνοντας πυρά προς την Κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη θέτει σε κίνδυνο την εμπορία του χαλουμιού», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Δείτε αυτούσια τη γραπτή δήλωση του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιαννάκη Γαβριήλ:

«Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για καταγγελίες εναντίον της Κύπρου για μη εφαρμογή του κανονισμού ΠΟΠ για το χαλούμι είναι πάρα πολύ ανησυχητικές.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη - Συναγερμού προκειμένου να κάνει πλάτες σε συγκεκριμένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, προφασίζεται διάφορες δικαιολογίες και αποφεύγει να εφαρμόσει όσα έχουν εγκριθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για το χαλούμι ΠΟΠ.

Η άρνηση της εδώ και σχεδόν ένα χρόνο να εφαρμόσει τον σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό και η απροθυμία της να συγκρουστεί με τα πιο πάνω μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την εμπορία του χαλουμιού και θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία κατοχύρωσης του προϊόντος ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Μετά την ψεσινή συγκέντρωση των αγροτικών οργανώσεων και των αιγοπροβατοτρόφων στην οποία ομόφωνα απέρριψαν για πολλοστή φορά τις απαράδεκτες προτάσεις της κυβέρνησης, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να τερματίσει τις επικίνδυνες ακροβασίες στο θέμα του χαλουμιού και να εφαρμόσει πιστά τις εθνικές νομοθεσίες και όλα όσα έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον»

«Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν, εάν προστατεύεται το πιο σημαντικό παραδοσιακό προϊόν της Κύπρου, ή, αν προστατεύονται τα συμφέροντα», σημειώνει το ΔΗΚΟ

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Η ανοχή της κυβέρνησης για τη μη διεξαγωγή ελέγχων για το χαλούμι και την παραβίαση των κανονισμών για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), προφανώς σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης συμφερόντων, οδηγούν δυστυχώς σε ένα νέο διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου.

Ως αποτέλεσμα, οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σε καταγγελία για απάτη σε ότι αφορά το χαλούμι στο αρμόδιο ευρωπαϊκό δίκτυο.

Είναι φανερό ότι οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης, θέτουν εν κινδύνω την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ που πέτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναμένουμε να ακούσουμε από τις αρμόδιες αρχές,

Πόσο ποσοστό του χαλουμιού που πωλείται σήμερα στην αγορά, πληροί τις σχετικές προδιαγραφές του ΠΟΠ, ως επίσης,

αναμένουμε να ακούσουμε, τι είδους έλεγχοι γίνονται και σε ποιο ποσοστό της αγοράς του χαλουμιού, έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι πιθανές παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν, εάν η κυβέρνηση, προστατεύει το πιο σημαντικό παραδοσιακό προϊόν της Κύπρου, ή, εάν προστατεύει συμφέροντα»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top