Ένταξη ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ: «Είναι αδιανόητο» - Προειδοποεί το Υπ. Παιδείας για διορισμούς καθηγητών

Ένταξη ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ: «Είναι αδιανόητο» - Προειδοποεί το Υπ. Παιδείας για διορισμούς καθηγητών

Αναφορικά με τα νομοσχέδια για την ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ που έχουν τεθεί ενώπιον της Βουλής για ψήφιση, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει τα ακόλουθα:

Στο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΥΠΠΑΝ και του ΤΕΠΑΚ υπάρχουν σαφείς συμφωνηθείσες πρόνοιες για την απασχόληση του προσωπικού του ΑΞΙΚ και δεν ενδείκνυται οποιαδήποτε παρέμβαση στα όσα προνοήθηκαν και διασφαλίζουν τα δικαιώματα του προσωπικού.

Σε σχέση με τροπολογία που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και θα τεθεί σε ψηφοφορία, θεωρείται εντελώς αδόκιμο και απαράδεκτο να γίνεται νομοθετική παρέμβαση σχετικά με την επιλογή του διδακτικού προσωπικού. Είναι αδιανόητο ένα πολιτικό κόμμα να επιχειρεί με νομοθετική ρύθμιση να διορίσει καθηγητές σε πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.