Ένταξη ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ: «Είναι αδιανόητο» - Προειδοποεί το Υπ. Παιδείας για διορισμούς καθηγητών

Ένταξη ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ: «Είναι αδιανόητο» - Προειδοποεί το Υπ. Παιδείας για διορισμούς καθηγητών

Αναφορικά με τα νομοσχέδια για την ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ που έχουν τεθεί ενώπιον της Βουλής για ψήφιση, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει τα ακόλουθα:

Στο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΥΠΠΑΝ και του ΤΕΠΑΚ υπάρχουν σαφείς συμφωνηθείσες πρόνοιες για την απασχόληση του προσωπικού του ΑΞΙΚ και δεν ενδείκνυται οποιαδήποτε παρέμβαση στα όσα προνοήθηκαν και διασφαλίζουν τα δικαιώματα του προσωπικού.

Σε σχέση με τροπολογία που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και θα τεθεί σε ψηφοφορία, θεωρείται εντελώς αδόκιμο και απαράδεκτο να γίνεται νομοθετική παρέμβαση σχετικά με την επιλογή του διδακτικού προσωπικού. Είναι αδιανόητο ένα πολιτικό κόμμα να επιχειρεί με νομοθετική ρύθμιση να διορίσει καθηγητές σε πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Καλό κλίμα στις επαφές των διαπραγματευτών - Προετοιμασία για την Ολγκίν

Κυπριακό: Καλό κλίμα στις επαφές των διαπραγματευτών - Προετοιμασία για την Ολγκίν

«Καλή» ήταν η συζήτηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαου Μενελάου, και του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μεχμέτ Ντανά, την Παρασκευή, σε συνέχεια αυτής των ηγετών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE