ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κακοποίηση ζώων: Αρκετές οι καταγγελίες - «Άτομα οδηγήθηκαν και ενώπιον δικαστηρίου»

Κακοποίηση ζώων: Αρκετές οι καταγγελίες - «Άτομα οδηγήθηκαν και ενώπιον δικαστηρίου»

Η Αστυνομία είναι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν κακοποίηση και κακομεταχείριση ζώων, δήλωσε την Τετάρτη λειτουργός του κλάδου επικοινωνίας της Δύναμης, καλώντας τους πολίτες να καταγγέλλουν άμεσα τέτοια περιστατικά.

Με αφορμή καταγγελία της Κυπριακής Εταιρείας Προστασίας των Ζώων (ΚΕΠΖ), για αδράνεια των αρχών σχετικά με περιστατικό φύλαξης δύο σκύλων σε κλουβί από τσίγκους εν μέσω κάυσωνα, σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας, η Ελένη Κωνσταντίνου, λειτουργός κλάδου επικοινωνίας της Αστυνομίας, είπε στο ΚΥΠΕ ότι είχαν αρκετές καταγγελίες μέχρι στιγμής οι οποίες έχουν διερευνηθεί, ενώ άτομα οδηγήθηκαν και ενώπιον δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της ΚΕΠΖ, Τούλα Πογιατζή, ανέφερε σε ανάρτηση σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης αλλά και σε ανακοίνωσή της, ότι δύο σκυλάκια βρίσκονταν εγκλωβισμένα σε κλουβί από τσίγκους στα πλάγια και στην οροφή.

Σύμφωνα με την ίδια έγινε τηλεφωνική καταγγελία στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες «οι οποίες ζήτησαν να σταλεί η καταγγελία με φαξ ή με e-mail. Δυστυχώς το άτομο που κατήγγειλε δεν έχει ούτε φαξ ούτε e-mail». Στη συνέχεια, αναφέρει, το ίδιο άτομο τηλεφώνησε στην Αστυνομία για τα Ζώα, «η οποία ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη», πρόσθεσε η κ. Πογιατζή.

«Δηλώνω υπεύθυνα πως ο νόμος για την προστασία και την ευημερία των ζώων χωλαίνει», συμπλήρωσε η κ. Πογιατζή.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ η κ. Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι τα μέλη της Αστυνομίας ενεργοποιούνται άμεσα για διερεύνηση κάθε πληροφορίας που αφορά τέτοιου είδους υποθέσεις. «Γι’ αυτό τον λόγο αυτό, έχει συσταθεί και η Αστυνομία για τα Ζώα, πρόσφατα, και με αριθμό μελών μας να στελεχώνουν την υπηρεσία αυτή σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις Παγκύπρια», είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτά τα μέλη έχουν εκπαιδευτεί για να μπορούν να χειρίζονται τέτοιου είδους υποθέσεις, ενώ η εκπαίδευσή τους είναι συνεχής.

«Είχαμε αρκετές καταγγελίες μέχρι στιγμής οι οποίες έχουν διερευνηθεί, και άτομα οδηγήθηκαν και ενώπιον δικαστηρίου», είπε.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στα κεντρικά τηλέφωνα των Αστυνομικών Διευθύνσεων (ΑΔΕ) της κάθε επαρχίας και από εκεί, θα τους συνδέουν με αρμόδιο άτομο της Υπηρεσίας το οποίο θα αναλάβει να καταγράψει την καταγγελία και να ξεκινήσει διερεύνηση, πρόσθεσε η κ. Κωνσταντίνου.

«Καλούμε το κοινό, σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή του τέτοιου είδους περιστατικό να μας ενημερώνει άμεσα, ώστε να προχωρούμε μαζί με τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές με σκοπό την ευημερία των ζώων», είπε.

Η κ. Κωνσταντίνου διευκρίνισε ότι όταν κάποιος τηλεφωνήσει σε ΑΔΕ και έλθει σε επαφή με τον λειτουργό της Αστυνομίας για τα Ζώα, θα κληθεί να κάνει γραπτή καταγγελία, και μετά ξεκινά η διερεύνηση της καταγγελίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top