ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία με Χριστοδουλίδη – Τα 4 σημεία στο Κυπριακό

Σιζόπουλος: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία με Χριστοδουλίδη – Τα 4 σημεία στο Κυπριακό

Αποκαλυπτικός ήταν ο Μαρίνος Σιζόπουλος όπως μίλησε για τη συμφωνία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του από την ΕΔΕΚ.

Συγκεκριμένα, επικεντρώνεται σε τέσσερα σημεία τα οποία αφορούν τη λύση του κυπριακού όπως ανέφερε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Τα τέσσερα σημεία είναι:

  • Πλήρης κατάργηση των εγγυήσεων
  • Αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων πριν την εφαρμογή της λύσης
  • Κατοχύρωση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της ΕΕ, διακίνηση, εγκατάσταση, περιουσία και εργασία, και
  • Εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της Δημοκρατίας χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις.

Μάλιστα ο Μαρίνος Σιζόπουλος σημείωσε ότι κάποια από αυτά, δεν συμβαδίζουν πλήρως με τα έξι σημεία του πλαισίου Γκουτέρες.

Τα επόμενα βήματα

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημιουργηθούν κοινές ομάδες εργασίας που θα ενισχύσουν την υποψηφιότητα όσο αφορά το οργανωτικό, το τελικό κείμενο του κυβερνητικού προγράμματος και τα επικοινωνιακά.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή στην ενδεχόμενη κυβέρνηση και τη συνδιαλλαγή υπουργείων, ο Μαρίνος Σιζόπουλος επεσήμανε πως «ουσιαστική συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν συνεπάγεται με Υπουργεία, αλλά με θεσμική ανταλλαγή απόψεων και συνεννόηση στα θέματα διαμόρφωσης της κυβερνητικής πολιτικής».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top