ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση Κύπριοι που αποκλείστηκαν στην Ιταλία – Τους «γύρισαν» την πλάτη αεροπορική εταιρεία και Πρεσβεία

Σε απόγνωση Κύπριοι που αποκλείστηκαν στην Ιταλία – Τους «γύρισαν» την πλάτη αεροπορική εταιρεία και Πρεσβεία

Σε απόγνωση βρίσκονται Κύπριοι οι οποίοι αποκλείστηκαν στην Ιταλία, μετά από ακύρωση των προκρατημένων αεροπορικών εισιτηρίων, που είχαν με τη γνωστή αεροπορική εταιρία RyanAir.

Εξιστορώντας τα γεγονότα στο ThemaOnline οικογένεια Κυπρίων που βρέθηκαν «επί ξύλου κρεμάμενοι» στη Ρώμη μας ανέφεραν πως, «εμείς είχαμε κλείσει τα εισιτήριά μας το Πάσχα σε αρκετά καλές τιμές, για να έρθουμε οικογενειακώς διακοπές μαζί με φίλους μας, οι οποίοι έχουν και αυτοί τα παιδιά τους. Είμαστε 3 οικογένειες, 6 ενήλικες και 6 ανήλικα παιδιά».

«Ιθάκη» η επιστροφή στην Κύπρο

Τα εισιτήρια της επιστροφής, όπως μας εξήγησαν, ήταν κλεισμένα για την ερχόμενη Κυριακή, 17 Ιουλίου όμως, την Τετάρτη, 13 Ιουλίου έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα από την Ryanair το οποίο έλεγε ότι, «οι αεροσυνοδοί και οι πιλότοι των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους Ryanair και Malta Air μαζί με το προσωπικό της υπηρεσίας πληρώματος θαλάμου επιβατών CrewLink, θα πραγματοποιήσουν τετράωρη απεργία στην Ιταλία την Κυριακή 17 Ιουλίου. Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι η πτήση σας από τη Ρώμη (Ciampino) προς την Πάφο στις 17 Ιουλίου 22, ακυρώθηκε λόγω απεργίας του Ιταλικού Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας».

«Από την ώρα που λάβαμε το email, είμαστε συνέχεια στα τηλέφωνα, προσπαθούμε να βρούμε μια άκρη και δεν υπάρχει ανταπόκριση. Η RyanAir μας έδωσε δυο επιλογές. Η μία ήταν να μας επιστρέψει τα χρήματα των εισιτηρίων χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ούτε το πότε, ούτε το ποσό, τίποτα! Η δεύτερη επιλογή, ήταν να μας δώσουν καινούργια εισιτήρια επιστροφής, τα οποία θα ήταν για την επόμενη Κυριακή, 24 Ιουλίου», είπε ο πατέρας της οικογένειας.

«Το να μείνουμε στην Ιταλία», συνέχισε, «θα σήμαινε για εμάς έξτρα έξοδα τα οποία δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν ξενοδοχεία διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στη Ρώμη. Ψάξαμε παντού, είναι όλα κλεισμένα από τουρίστες, τα μοναδικά δωμάτια που υπάρχουν είναι προεδρικές σουίτες των €500 το βράδυ. Αντιλαμβάνεστε πως δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε αυτό το ποσό, είπε με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας της οικογένειας.

«Πήραμε τηλέφωνο ακόμα και στην Κύπρο για να μας βοηθήσουν όμως, μας είπαν ότι πρέπει να τα βρούμε με την εταιρία ή να βρούμε άλλη εταιρία να φύγουμε. Εν τω μεταξύ, στην πορεία βρήκαμε κι άλλες οικογένειες Κυπρίων, 3 ενήλικες και 5 παιδιά, οι οποίες ήρθαν αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Ούτε αυτοί έχουν τρόπο να επιστρέψουν νωρίτερα, ούτε αυτοί βρίσκουν ξενοδοχείο, ούτε έχουν αρκετά χρήματα να περάσουν μέχρι την ημέρα της επιστροφής. Για να κλείσουμε εισιτήρια με άλλη εταιρία και να επιστρέψουμε πιο γρήγορα χρειαζόμαστε €1600 η κάθε οικογένεια, ενώ όταν κλείσαμε τα εισιτήρια για να έρθουμε πληρώσαμε €352. Όπως καταλαβαίνετε, η διαφορά στις τιμές είναι τεράστια ενώ δεν είναι απευθείας πτήση, θα πρέπει να ταξιδέψουμε σε άλλη χώρα να περιμένουμε εκεί 6 ώρες και μετά να επιβιβαστούμε για να επιστρέψουμε στην Κύπρο».

«Καλέσαμε την RyanAir σε όλα τα τηλέφωνα που είχαν καταχωρημένα, τους στείλαμε και μήνυμα μέσω της εφαρμογής τους για Live Chat, καμία ανταπόκριση, δεν βγαίνει κάποιος να μας απαντήσει! Στο email μας έγραψαν ότι θα μας βοηθούσαν, όμως δεν σηκώνουν καν τα τηλέφωνα για να μπορέσει να διευθετηθεί  το θέμα. Φαίνεται ότι το έβαλαν στην ιστοσελίδα τους απλά και μόνο για να είναι καλυμμένοι από νομικής άποψης».

«Αύριο θα πάμε ξανά στο αεροδρόμιο, γιατί την Κυριακή θα είναι η απεργία, μήπως βρούμε κάποιον στο RyanAir Desk, με την ελπίδα να μας βοηθήσουν. Αναγκαστήκαμε, να κόψουμε τις διακοπές μας στη μέση για να βρούμε τρόπο να επιστρέψουμε Κύπρο. Μας άφησαν εκτεθειμένους».

Απαθής η Πρεσβεία στο πρόβλημά τους

«Αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την Πρεσβεία μας στην Ιταλία, με την ελπίδα ότι θα μας πρόσφεραν «ένα χέρι βοηθείας», τίποτα! Εντελώς απαθής η στάση τους στο πρόβλημά μας. Τους είπαμε ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα, είμαστε πολλοί, έχουμε μαζί μας και παιδιά ανήλικα. «Ε, κάπως πρέπει να φύετε», αυτό μας είπαν, αυτή ήταν η απάντησή τους στο πρόβλημά μας, ξέροντας ότι έχουμε μαζί μας παιδιά ανήλικα, ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε με τις τιμές που βρίσκουμε. Δεν είναι μόνο τα εισιτήρια, είναι και οι διαμονή είναι και τα έξοδα που θα χρειαστούμε για να περάσουμε άλλες τόσες μέρες και παρέμειναν απαθής στο πρόβλημά μας. Καμία βοήθεια! «Κλείστε με άλλη εταιρία» μας είπαν και «Δεν μπορώ να κάμω κάτι»», η απάντησή τους αυτή ήταν»!

Κραυγή αγωνίας

«Θέλουμε απλώς κάποιον να μας βοηθήσει να βρούμε μια λύση. Αυτό θέλουμε. Μια απάντηση. Θέλουμε να βρούμε τρόπο να επιστρέψουμε πίσω στην Κύπρο. Εάν η καθυστέρηση ήταν μια μέρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, θα κοιμόμασταν και στο αεροδρόμιο εάν χρειαζόταν, είναι όμως μια ακόμη εβδομάδα έξτρα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Θέλουμε απλώς κάποιον να μας απαντήσει, να μας βοηθήσει να βρούμε διέξοδο στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top