ΕΛΛΑΔΑ

Σόιμπλε: Οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν το ευρώ

Σόιμπλε: Οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν το ευρώ

Οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση ήταν «προβλέψιμη» αφού η Αθήνα «δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» όπως υποστηρίζει.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Είτε με το ευρώ είτε προσωρινά δίχως αυτό: μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσουμε τον λαό στην τύχη του», λέει ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση:

«Όποιος γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. την εκλογή του τον Ιανουάριο) αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων...Γι' αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό (...) το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά» επισημαίνει ο Σόιμπλε κάνοντας λόγο για «πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις» μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, αλλά προσθέτει πως μέσα σ' ένα χρόνο η Ευρώπη θα είναι ισχυρότερη απ' ό,τι ήταν πριν από την ελληνική κρίση.

Η ευρωζώνη πρέπει να περιμένει για να δει τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το Eurogroup θα εξετάσει οποιοδήποτε νέο αίτημα εκ μέρους της Αθήνας για έναρξη συνομιλιών.

Εκτιμά παράλληλα ότι είναι «σχετικά μικρός» ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης:

«Ακόμη κι αν φθάναμε στο σημείο να καταρρεύσουν μερικές μεμονωμένες τράπεζες, ο κίνδυνος της διάχυσης είναι σχετικά μικρός (...) Οι αγορές έχουν αντιδράσει με αυτοσυγκράτηση τις λίγες τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει πως το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο» αναφέρει ο Σόιμπλε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: 29χρονος μοτοσικλετιστής το νέο θύμα της ασφάλτου - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Πρατήρια καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

Όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά, με τα κόμματα να επιστρατεύουν όλο το δυναμικό τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, όσες είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα καταγράφονται, τα κόμματα προχωρούν σε δικές τους εσωτερικές δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top