ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Σολέα ο Αβέρωφ - Επισκέφθηκε σειρά αναπτυξιακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη

Στην Σολέα ο Αβέρωφ - Επισκέφθηκε σειρά αναπτυξιακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη

Στην περιοχή της Σολέας βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από συνεργάτες και στελέχη της παράταξης, κοινοτάρχες της περιοχής και τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαμπιαούρη.

Ο κ. Νεοφύτου είχε την ευκαιρία τόσο στην Ευρύχου όσο και σε άλλες κοινότητες να επισκεφθεί σειρά αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού η Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής κ. Ξένια Κωνσταντίνου δήλωσε τα εξής:

«Με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και μία πολυπληθής αντιπροσωπεία επισκεφθήκαμε σήμερα την κοινότητα της Ευρύχου. Πρέπει να πω ότι είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που είδαμε τα έργα υποδομής όλα όσα προγραμματίζονται αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πλέον λειτουργεί το κέντρο υγείας και άλλα έργα τα οποία δημιουργούν ίσες ευκαιρίες για όλους τους κατοίκους των ορεινών περιοχών πράγμα το οποίο αποτελεί ένα πάγιο στόχο και της κυβέρνησης μας και της παράταξης μας. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον κ. Κώστα Χαμπιαούρη του οποίου οι πρωτοβουλίες φέρουν τη σφραγίδα σε πάρα πολλά από τα έργα που έχουν ξεκινήσει καθώς βεβαίως και να υπογραμμίσω το γεγονός ότι το ταμείο ανάκαμψης ήρθε να υποστηρίξει έργα τα οποία ήταν αίτημα δεκαετιών των κοινοτήτων τα οποία βλέπουμε σήμερα να υλοποιούνται με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κοινότητας τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου για το γεγονός ότι μας έχουν υποδεχθεί στην κοινότητα τους και μας έχουν ενημερώσει για όλα τα έργα τα οποία λαμβάνουν χώρα και να διαβεβαιώσω και εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι τα έργα θα συνεχιστούν, ότι θα υλοποιηθούν με ταχύτητα καθώς επίσης και ότι είμαστε δίπλα τους σε κάθε καινούργιο δίκαιο και λογικό αίτημα το οποίο έχουν οι κάτοικοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά των κοινοτήτων η οποία θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να της δοθούν τα κίνητρα και τα εργαλεία για να μείνει στην κοινότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Χαμπιαούρης δήλωσε τα εξής:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα στην περιοχή της Σολέας τον φίλο, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον οποίο ενημερώσαμε για τα έργα τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής στην ευρύτερη περιοχή εδώ στη Σολέα. Τον ενημερώσαμε για έργα τα οποία έχουν υλοποιηθεί και για έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα.

Επισκεφθήκαμε συγκεκριμένα το χώρο ανέγερσης δημιουργίας βιοτεχνικής περιοχής και ελικοδρομίου στη Λινού, τον πυροσβεστικό σταθμό ο οποίος από αγροτικός μετατράπηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής σε περιφερειακό. Λειτουργεί με πλήρες προσωπικό, σε 24ωρη βάση ολόχρονα. Επισκεφθήκαμε το ιατρικό κέντρο της περιοχής το οποίο σιγά σιγά ενισχύεται και εξοπλίζεται. Επισκεφθήκαμε το κέντρο πληροφόρησης του Οργανισμού Νεολαίας το οποίο θα λειτουργήσει στην περιοχή σε συνεργασία με την κοινότητα της Ευρύχου, τον σταθμό ασθενοφόρων τον οποίο έχουμε υλοποιήσει. Επίσης είμαστε εδώ στον χώρο του παλαιού αστυνομικού σταθμού όπου σε συνεργασία με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου θα δημιουργηθεί το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο για τα ΜΜΕ το οποίο θα επισκέπτονται μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και θα έχουν τις δικές τους μοναδικές εμπειρίες.

Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη διαχρονική στήριξη τόσο στο έργο του Επιτρόπου όσο και στο ευρύτερο προσωπικό του γραφείου και για τη στήριξή του στις δράσεις που υλοποιούμε στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής γιατί έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του, την αγάπη και τη στήριξή του στους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων.

Είναι κάτι το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε και όπως μας έχει διαβεβαιώσει, ενημερώνοντας τον σήμερα για τα έργα τα οποία υλοποιούνται στην συγκεκριμένη περιοχή της Σολέας, θα μας δοθεί η ευκαιρία μελλοντικά να επισκεφθούμε και άλλες περιοχές του Τροόδους, να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των δράσεων της ΕΣΑΟΚ και εκεί που χρειάζεται να μας στηρίξει με τον δικό του έμπρακτο τρόπο θα το κάνει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top