Τα είπε με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου ο Χριστοδουλίδης - Όλα όσα συζητήθηκαν

Τα είπε με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου ο Χριστοδουλίδης - Όλα όσα συζητήθηκαν

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου είχε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας, καθώς και της σημασίας της σταθερότητας του χρηματοοικονομικού τομέα για την προσέλκυση επενδύσεων στους τομείς ανάπτυξης.

Αναλύθηκε επίσης η κατάσταση όπως προκύπτει από τον πληθωρισμό, ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και από τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν αυξημένο κόστος για την οικονομία.

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάγκη επίσπευσης του ψηφιακού μετασχηματισμού, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, ο οποίος θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους και στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς.

Συζητήθηκε επίσης η ταχεία μετάβαση προς την πράσινη οικονομία και τρόποι επίτευξης αυτού του στόχου, ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ και ο οποίος θα συμβάλει καθοριστικά στην απεξάρτηση της Κύπρου από τα ορυκτά καύσιμα, με μεσοπρόθεσμα οικονομικά οφέλη για τον καταναλωτή και άμεσο όφελος σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE