ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tα βάζει με τον Κοινοτάρχη Καλαβασού η Πυροσβεστική Υπηρεσία - Τον κατηγορεί για «ψευδείς δηλώσεις»

Tα βάζει με τον Κοινοτάρχη Καλαβασού η Πυροσβεστική Υπηρεσία - Τον κατηγορεί για «ψευδείς δηλώσεις»

Για «ψευδείς δηλώσεις» κατηγορεί σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Κοινοτάρχη Καλαβασού, κ. Λευτέρη Φωκά. Στην ανακοίνωση μάλιστα τονίζει πώς «ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδεικνύονται μέσα από την διαχρονική της πορεία». 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Είναι με έκπληξη αλλά και λύπη που ακούσαμε τις ανακριβείς ψεσινές δηλώσεις του Κοινοτάρχη Καλαβασού, κ. Λευτέρη Φωκά, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων, να αναφέρεται σε αδράνεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδεικνύονται μέσα από την διαχρονική της πορεία και οποιαδήποτε προσπάθεια υποβιβασμού ή μείωσης του έργου που επιτελεί θα δίνονται οι ανάλογες απαντήσεις. Ως εκ των πιο πάνω, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει και επαναλαμβάνει τα ακόλουθα:

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στην πυρκαγιά, όπου μέχρι και σήμερα είναι παρόν και θα είναι παρόν μέχρι το πέρας του επεισοδίου.

Με την άφιξη των πρώτων δυνάμεων στην πυρκαγιά έγινε αξιολόγηση των κινδύνων τόσο για το προσωπικό της Πυροσβεστικής όσο και για τους πολίτες. Στην συνέχεια κινητοποίησε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς ώστε να αναλάβει η κάθε Υπηρεσία τον θεσμικό της ρόλο.

Το προσωπικό της Υπηρεσίας, διαθέτει και την εμπειρογνωμοσύνη και τις γνώσεις διαχείρισης τέτοιων πυρκαγιών και όπως ο ίδιος γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και προφανώς δε δέχεται υποδείξεις πώς να τα διαχειριστεί, έτσι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δε δέχεται υποδείξεις πώς να διαχειρίζεται την κατάσβεση πυρκαγιών. Σε αυτό το πλαίσιο, ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της για τις ιδιομορφίες αυτού του είδους πυρκαγιών και ανάλυση στον τρόπο διαχείρισής τους και σε ουδεμία περίπτωση η Υπηρεσία έμεινε αδρανής.

Επιπρόσθετα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αξιολογώντας την δυναμική της πυρκαγιάς, την καύσιμη ύλη, τον όγκο και την φύση των υλικών και συνυπολογίζοντας τα πιο πάνω με τις εμπειρίες δεκαετιών αποφασίστηκε όπως για την κατάσβεση της συνεργαστεί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να καλυφτεί με χώμα καθότι η ρίψη μεγάλων ποσοτήτων νερού ή αφρού θα προκαλούσε επιβράδυνση στην κατάσβεση της. Βαρετού τύπου οχήματα και ερπυστριοφόρα συνεχίζουν την επιχωμάτωση και κατάσβεση της πυρκαγιάς και γίνεται χρήση κατασβεστικού υλικού όταν είναι απαραίτητο.

Θα ήταν καλό ο κ. Φωκά προτού προβαίνει σε οποιεσδήποτε δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, να έρχεται σε επαφή μαζί μας και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του.

Εν κατακλείδι, ο κ. Φωκά αναφέρθηκε στην παράδοση του Πυροσβεστικού Σταθμού Βασιλικού και ότι δεν παραδίδεται γιατί περνούν καλώδια ψηλής τάσης από πάνω του. Ουδέν αναληθέστερο. Ο Πυροσβεστικός Σταθμός Βασιλικού παραδίδεται σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα λειτουργήσει το συντομότερο εν το μέτρο των δυνατοτήτων μας, αφού στελεχωθεί με τα απαραίτητα οχήματα, εξάρτυση και προσωπικό. Να διευκρινιστεί ότι, ναι μεν θα λειτουργήσει ο Σταθμός αλλά δεν σημαίνει ότι θα εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος έναρξης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top