ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής

Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής

Με τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, στρατηγό Σελτσιούκ Μπαϊρακτάρογλου, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της εισβολής, συναντηθήκανε την Τρίτη ο Ερσίν Τατάρ και ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στην ιστοσελίδα του παράνομου «Μπαϊράκ» αναφέρεται ότι ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι, με τη στήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ τον αγώνα τους και η «άφιξη των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί στις 20 Ιουλίου 1974 έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την τδβκ».

Επαναλαμβάνοντας ότι οι συνομιλίες για ομοσπονδία δεν έχουν επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα, ο κ. Τατάρ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι αποσκοπεί στην επέκταση της κυριαρχίας της σε ολόκληρο το νησί και στην επικράτηση του Ελληνοκυπριακού-Ελληνικού διδύμου.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν μια λύση στη βάση ομοσπονδίας, αφού ο όρος της είναι ‘μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις’, ο κ.Τατάρ δήλωσε: «Για μας, αυτό αποτελεί την αρχή του τέλους».

Η νέα πολιτική του για συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών στην Κύπρο, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας αποσκοπεί στη συνέχιση της ειρήνης και σταθερότητας στο νησί, είπε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τη νέα τους πολιτική, έχοντας την πλήρη στήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί, δήλωσε ότι το νέο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, του οποίου τα εγκαίνια προγραμματιζόταν για τις 20 Ιουλίου αναμένεται να λειτουργήσει στις 15 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Ούτε και η θεμελίωση του νέου νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας πρόκειται να συμβεί στις 20 Ιουλίου, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα παράνομα λιμάνια της Αμμοχώστου και Κερύνειας, ο κ. Αρικλί υποστήριξε ότι πρέπει να περάσουν το συντομότερο δυνατόν υπό τον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα που θα αναλάβει τη λειτουργία τους, είτε εξ ολοκλήρου, είτε μέσω σύμπραξης «δημοσίου» και ιδιωτικού τομέα. Πρόσθεσε δε ότι το «κράτος» αδυνατεί να προβεί σε σοβαρές επενδύσεις στα δύο λιμάνια.

Στο προσκήνιο, συνέχισε, βρίσκεται και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στο Καραβοστάσι με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και είπε ότι «θα αναζωογονηθεί η περιοχή το συντομότερο».

Ο Ερχάν Αρικλί ανέφερε ότι τα εγκαίνια του δρόμου Μόρφου – Λεύκας θα πραγματοποιηθούν «με όποιον επίσημο έρθει από την Τουρκία, ανάλογα με το πρόγραμμά του». Πρόσθεσε επίσης ότι αναμένονται και άλλες συνεργασίες με την Τουρκία για την κατασκευή έργων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top