ΕΛΛΑΔΑ

Καίγεται η Ελλάδα: Σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες σε Παλλήνη - Τρεις τραυματίες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Καίγεται η Ελλάδα: Σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες σε Παλλήνη - Τρεις τραυματίες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Η φωτιά που ξεκίνησε χθες το βράδυ από το Νταού Πεντέλης και στη συνέχεια επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές, συνεχίζει να μαίνεται.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και Ντράφι αυτή την ώρα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος παρουσίασε και σχετικό χάρτη που δείχνει την πορεία της πυρκαγιάς.

Από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι και τώρα οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών μετρούν τις πληγές τους μιας και τα σπίτια που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και οι υλικές ζημιές δεν είναι λίγες σε αυτοκίνητα και όχι μόνο.

Τουλάχιστον 10 σπίτια κάηκαν στο Ντράφι - Ζημιές και σε Παλλήνη, Διώνη

Τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς στο Ντράφι, κατά την καταστροφική φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα στην Πεντέλη.

Την πληροφορία μετέδωσε ο δήμαρχος Πικερμίου - Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας στην ΕΡΤ. «To Ντράφι επλήγη βάναυσα», είπε ο Ευάγγελος Μπουρνούς και περιέγραψε τη φωτιά να περνάει από παντού. «Επειδή ο αέρας δυνάμωσε πέρασε από τους κήπους και τις αυλές στα σπίτια», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ραφήνας – Παλλήνης και πρόσθεσε ότι έστω κι ένα σπίτι να κάηκε είναι καταστροφή.

Φωτιά στην Πεντέλη: Τρεις τραυματίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στο «Γεννηματάς»

Τρεις διακομιδές τραυματιών πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας (εφημερία 19ης Ιουλίου) στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη. Όπως τονίζεται σε ανακοινωθέν του νοσοκομείου οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν σε εγκαύματα και η τρίτη εισπνοή καπνού.

Στην εφημερία της 19/7/2022, προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν στην πλαστική χειρουργική, από τη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη.

Ενας 54χρονος άντρας προσήλθε με ιδίο μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, Μ.Ε. , με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.

Μια 28χρονη γυναίκα από την περιοχή της Πεντέλης, Α.Ν. προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία.

Ενας 35χρονος, Β.Γ. προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top