Καταγράφηκαν οι ζημιές από την πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσού

Καταγράφηκαν οι ζημιές από την πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσού

Στην καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά, που ξέσπασε την Τρίτη στις περιοχές των κοινοτήτων Αγίου Αμβροσίου, Πάχνας, Βουνί, προχώρησε η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού.

Από νωρίς το πρωί, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος, Μάριος Αλεξάνδρου, έγινε η καταγραφή των ζημιών και εντός της ημέρας αναμένεται η εκτίμηση της δαπάνης.

Μεταξύ των καταγραφών ήταν και δυο υποστατικά που χρησιμοποιούνταν ως εξοχικές κατοικίες και οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.

Χθες ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε όσους έχουν υποστεί ζημιές.

Αν και τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, θεωρείται δεδομένο πως πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια καθώς, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο ΚΥΠΕ, παρά το ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα που να δικαιολογεί την έκρηξη πυρκαγιών, τα τελευταία χρόνια ξεσπούν συχνά διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς.

Τη θέση ότι πρόκειται για εμπρησμό, όπως και η φωτιά που ξέσπασε στην ίδια περιοχή τη Δευτέρα, εξέφρασε χθες και ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου, Στέλιος Γρηγορίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Ο εκνευρισμός Χριστοδουλιδη - Οι πιέσεις και οι διαρροές που ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς

Ανασχηματισμός: Ο εκνευρισμός Χριστοδουλιδη - Οι πιέσεις και οι διαρροές που ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς

Ο ανασχηματισμός που σχεδιάστηκε ως κίνηση ανανέωσης και επανεκκίνησης για την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, εξελίχθηκε σε μια δύσκολη πολιτική εξίσωση. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών, αντί να δημιουργήσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της θητείας της, άνοιξαν έναν κύκλο αντιδράσεων, εσωτερικών πιέσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE