ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Μήλον της Έριδος» η αστυνόμευση και η προστασία της Αγίας Νάπας – Πόσο καλά θωρακισμένη είναι

«Μήλον της Έριδος» η αστυνόμευση και η προστασία της Αγίας Νάπας – Πόσο καλά θωρακισμένη είναι

«Μήλον της Έριδος» αποτέλεσε το θέμα που έγειρε με άρθρο της, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Αγίας Νάπας, αναφορικά με την αστυνόμευση και την προστασία της Αγίας Νάπας.

Γεγονός αποτελεί το ότι, η Αγία Νάπα, όπως και το Παραλίμνι και ο Πρωταράς, είναι ίσως οι πιο πολυσύχναστες περιοχές της Κύπρου, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αφού κατακλύζονται και από ξένους τουρίστες, αλλά και από Κύπριους.

Παρ’ όλα αυτά, καθημερινά ανακοινώνονται συλλήψεις ατόμων στην Αγία Νάπα, για παράνομη κατοχή laughing gas, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, ή και ακόμα για συμπλοκές ατόμων, με την πιο πρόσφατη υπόθεση να αφορά τη σύλληψη προσώπων οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύο πρόσωπα, τα τραυμάτισαν, ενώ το ένα άτομο υπέστη αποκοπή του αριστερού του αυτιού.

Στο «έλεος του Θεού» η Αγιά Νάπα

Μιλώντας στο ThemaOnline για το θέμα της αστυνόμευσης στην Αγία Νάπα, η κα Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Αγίας Νάπας, έθιξε το θέμα αναφέροντας πως, «τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, αδικούν τον κόσμο της Αγίας Νάπας και κυρίως τον Δήμο μας. Είναι λάθος να στοχοποιείται η Αγία Νάπα. Είναι άδικο επειδή είμαστε ένας μικρός τόπος, με πληθυσμό μόνο 3.212 (2011) και μάλλον η αστυνομία ξεχνά ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε γεωμετρική αύξηση με βάση τον συντελεστή των κλινών που διαθέτει η Αγία Νάπα. Το κυριότερο ξεχνά το πόσα προσφέρει η Αγία Νάπα στην οικονομία αυτού του κράτους».

Κάποτε, συνέχισε, «η Αγία Νάπα είχε 10 με 12 αστυνομικούς ανά βάρδια με υπεύθυνο αξιωματικό, και σήμερα πετούν 4 αστυνομικούς στην βάρδια, ενώ παράλληλα δεν λειτουργούν καν τα κρατητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Παραλιμνίου και μεταφέρουν όλους τους κρατούμενους στην Αγία Νάπα. Ουσιαστικά, από τους 4 αστυνομικούς αναγκάζετε ο ένας να προσέχει τους κρατούμενους, ο άλλος να απαντά τηλέφωνα και αφήνουν την Αγία Νάπα στο έλεος της, με 2 αστυνομικούς στην καλύτερη των περιπτώσεων».

«Ακόμα και όταν στέλνουν κανένα συνεργείο αλκοτέστ και ελέγχου ταχύτητας τοποθετούνται περιμετρικά της Αγίας Νάπας, στα σημεία που κινούνται οι μόνιμοι κάτοικοι ενώ, η αταξία ανθίζει άλλου». Επίσης, πρόσθεσε, «πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει νομοθεσία που να αναγκάζει τους επισκέπτες της Κύπρου να πληρώνουν τα εξώδικά τους όταν παρανομήσουν και είναι στην ευχέρεια του καθενός αν θέλει να πληρώσει το εξώδικο του», τόνισε.

«Οι πολίτες της Αγίας Νάπας αισθάνονται έντονα ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την αστυνόμευση πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά και όχι επιφανειακά. Τα έγραψα ξανά όλα αυτά και πριν 2-3 χρόνια. Η κάθε περιοχή χρειάζεται επαρκή αστυνόμευση με εις βάθος ανάλυση των καταστάσεων. Αυτή είναι η δουλειά της Αστυνομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Διαψεύδει η Αστυνομία

Τη θέση της Αστυνομίας ως προς την αστυνόμευση που υπάρχει, ξεκαθάρισε ο Στήβ Θεοδούλου, Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.

Μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε πως, «η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου εκπονεί καθημερινά διαταγές επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό την αποτελεσματική αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών Πρωταρά και Αγίας Νάπας».

Το πρόγραμμα, όπως ανέφερε, «περιλαμβάνει μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, στατικά καθήκοντα σε καίρια σημεία, και διενέργεια ενεδρευτικών οδοφραγμάτων. Προς επίτευξη των πιο πάνω, τόσο η περιοχή Πρωταρά όσο και η περιοχή Αγίας Νάπα, ενισχύονται με την εμπλοκή μελών του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων, του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων, του Τμήματος Τροχαίας, της Άμεσης Επέμβασης, τον τοπικό σταθμό Αγίας Νάπας-Παραλιμνίου, ως επίσης και από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) και την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), όταν η συνδρομή τους κριθεί αναγκαία».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «ενισχύονται με την παρουσία περιπόλων της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), καθώς και με μέλη του τμήματος τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας».

«Συνολικά, οι περιοχές Αγίας Νάπας και Πρωταρά, πέραν από το επί καθήκον προσωπικό που εργάζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενισχύονται με την παρουσία περί των 30 μελών της Αστυνομίας. Η παρουσία τους είναι από η ώρα 8 το βράδυ μέχρι και η ώρα 6 το πρωί. Επίσης, αυτή τη στιγμή ο Αστυνομικός Σταθμός της Αγίας Νάπας αριθμεί 30 μέλη, εκ των οποίων 7 μέλη ανά αλλαγή, με Επικεφαλή Αξιωματικό, ενώ η κάθε αλλαγή έχει Επικεφαλή λοχία. Τα πιο πάνω μέτρα, θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου», κατέληξε ο κ. Θεοδούλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top