ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χωρίς φρένο» οι αυξήσεις στο ρεύμα – «Πονοκέφαλος» οι τιμές και τον Αύγουστο – Πότε θα δούμε μειώσεις στους λογαριασμούς

«Χωρίς φρένο» οι αυξήσεις στο ρεύμα – «Πονοκέφαλος» οι τιμές και τον Αύγουστο – Πότε θα δούμε μειώσεις στους λογαριασμούς

Μία δύσκολη περίοδο διανύουν τα νοικοκυριά στην Κύπρο με τις αυξήσεις στο ρεύμα να μην έχουν φρένο.

Θα αργήσουμε να δούμε μειώσεις στους λογαριασμούς, ανέφερε σε δηλώσεις της στο ThemaOnline, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή η αύξηση στους λογαριασμούς, του ύψους του 22%,για το μήνα Ιούλιο και είναι σε σύγκριση με τους λογαριασμούς του περασμένου μήνα, ενώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι κατά 68% ψηλότεροι.  

«Παρατηρείται μείωση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στην τιμή του πετρελαίου, αν συνεχίσουν έτσι αυτές οι μειώσεις θα δούμε μειώσεις και στους λογαριασμούς», σημείωσε η κυρία Παπαδοπούλου, θυμίζοντας πως η ΑΗΚ διατηρεί αποθέματα καυσίμου γι’ αυτό οποιεσδήποτε αυξήσεις ή μειώσεις καθυστερούν δύο μήνες να εμφανιστούν στους λογαριασμούς.

«Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που ζούμε. Το 70% του τιμολογίου αφορά κόστος καυσίμων άρα ό,τι αύξηση ή μείωση έχουν τα καύσιμα, επηρεάζουν και τα τιμολόγια», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τις διευκολύνσεις που παρέχει η ΑΗΚ σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν το «φουσκωμένο» τους λογαριασμό, η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να έχει υπόψη ότι το χρεωστικό υπόλοιπο δεν πρέπει να αυξάνεται, δηλαδή θα εξοφλείται το υπόλοιπο ποσό πριν την έκδοση νέου λογαριασμού.

«Υπάρχουν σχέδια εξόφλησης με δόσεις και ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε πελάτη γίνεται το σχέδιο. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και ούτε θέλει ειδική έγκριση από τη διεύθυνση, μπορεί ο λειτουργός στην πρώτη γραμμή να κάνει αυτό το σχέδιο για όλους. Απλά να μην το εκμεταλλεύονται ορισμένοι», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top