Γιατί δε θα μεταδώσουν exit poll τα Ελλαδικά κανάλια;

Γιατί δε θα μεταδώσουν exit poll τα Ελλαδικά κανάλια;

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί μια τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση χωρίς οι τηλεοπτικοί σταθμοί να μεταδώσουν exit poll.

Επί σειρά ετών κάθε κανάλι έκανε τη δική του δημοσκοπική πρόβλεψη, με την εταιρία που συνεργαζόταν. Από το 2009 και μετά, όμως, υπήρχε ένα exit poll για όλους -με τη συνεργασία του συνόλου των εταιρειών σύμφωνα με το aixmi.gr.

Τώρα οι δημοσκόποι σήκωσαν τα χέρια ψηλά και δε δυσκολεύτηκαν να πείσουν τους σταθμούς να μην το αποτολμήσουν. Ο λόγος ήταν απλός: φοβήθηκαν το ενδεχόμενο λάθους και απέφυγαν το ρίσκο.

Δεν είχαν και πολύ άδικο, με δεδομένο ότι τα γκάλοπ έδειχναν οριακή εκλογή, και με τους οπαδούς είτε του «Ναι» είτε του «Όχι», να περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη, λόγω του φανατισμού που έχει εκδηλωθεί.

Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, από τις οποίες οι εκλογικοί αναλυτές θα οπλιστούν με στοιχεία για την ερμηνεία του αποτελέσματος -όπως το πώς ψήφισαν οι οπαδοί των κομμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στην πολύκροτη υπόθεση «Σάντη». Η ανακριτική ομάδα του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από όλα τα πρόσωπα ενδιαφέροντος είτε που αναφέρονται στα μηνύματα είτε που σχετίζονται με αυτά.

BEST OF TOTHEMAONLINE