ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασία Ανθούση: Προτεραιότητα η κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία

Αναστασία Ανθούση: Προτεραιότητα η κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία

Η διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης, αποδοχής και ενσωμάτωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, σημειώνοντας την ανάγκη για συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η κ.Ανθούση τέλεσε, το βράδυ της Παρασκευής, τα εγκαίνια της Δομής Κατοικίας Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Προγράμματος Βραχείας Φιλοξενίας του Συνδέσμου Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητικής Αναπηρία «Απόστολος Λουκάς», στη Λεμεσό.

Στο χαιρετισμό της, η Υφυπουργός είπε πως η ανάγκη για συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι αναγκαία, καθώς αυτές κινούνται ευέλικτα, όπως είπε, και στην περίπτωση του Συνδέσμου, το έργο ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από εννέα μήνες.

Αναφερόμενη στον Σύνδεσμο, σημείωσε ότι για πέραν των 20 χρόνων, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων που βάζουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία και διασφαλίζουν την παροχή φροντίδας για τους ενοίκους του, έχει πετύχει να καταξιωθεί στην κυπριακή κοινωνία για το πολύτιμο αυτό έργο του.

« Η τέλεση σήμερα των εγκαινίων της ιδιόκτητης δομής υποστηριζόμενος Διαβίωσης και Προγράμματος Βραχείας Φιλοξενίας, αποτελεί το επιστέγασμα των μεγάλων προσπαθειών του Συνδέσμου για βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους εξυπηρετούμενους του, μέσω πληθώρας προγραμμάτων και δράσεων, αλλά και στενής συνεργασίας με τις κρατικές υπηρεσίες», συμπλήρωσε.

Η έναρξη φιλοξενίας στο νέο χώρο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συνέχισε, «αναμφίβολα θα συμβάλει στην καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία των προγραμμάτων του συνδέσμου αφού θα διευκολύνει το προσωπικό, τους φίλους και εθελοντές του Συνδέσμου και θα δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον για τη λειτουργία των εξυπηρετούμενων».

Την ίδια ώρα, η Αναστασία Ανθούση τόνισε ότι «η διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης, αποδοχής και ενσωμάτωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση».

«Στοχεύοντας στην ολιστική και αποτελεσματική στήριξη των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους, υλοποιούμε προγράμματα και δράσεις που εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι, «αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης στον μέγιστο δυνατό βαθμό των δυνατοτήτων των ευάλωτων ομάδων και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ενθαρρύνει και επενδύει έμπρακτα στη λειτουργία καινοτόμων προγραμμάτων που ενδυναμώνουν τα άτομα με αναπηρίες».

« Σε αυτά τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας το κράτος δεν μπορεί να είναι μόνο. Χρειάζεται τους κοινωνικούς εταίρους για συνεργασία και όλοι μαζί πρέπει να δραστηριοποιηθούμε για να μην νιώσει ποτέ ο συνάνθρωπος μας κοινωνικό αποκλεισμό», συμπλήρωσε.

Συνεχάρη, τέλος, όλους για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και διαβεβαίωσε ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και η Κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα σύμμαχος και αρωγός στις προσπάθειές σας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top