Φωτιά στη Λέσβο - Έφτασαν στις αυλές σπιτιών οι φλόγες - Συγκλονιστικές εικόνες - Δείτε βίντεο

Φωτιά στη Λέσβο - Έφτασαν στις αυλές σπιτιών οι φλόγες - Συγκλονιστικές εικόνες - Δείτε βίντεο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 περίπου το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουλίου.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα έκω από τον οικισμό των Βατερών, πίσω από το ξενοδοχείο «ΕΙΡΗΝΗ». «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια.Η εκκένωση συνεχίζεται..», δήλωσε στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Η περίπτωση κρίνεται από τις πυροσβεστικές αρχές ιδιαίτερα σοβαρή, λόγω του ανέμου που πνέει στην περιοχή και έχει κατεβάσει τη φωτιά προς την παραλία. Γι' αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού. Επιχειρούν ήδη από αέρος ένα ελικόπτερο Mi 8, δύο PZL, δύο Καναντέρ CL415 από Ελευσίνα και τρία Air-Tractors από Αγχίαλο.  Παράλληλα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία, έπειτα από συνεννόηση με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών προς το Πολίχνιτο. Λεωφορεία των ΚΤΕΛ έχουν ξεκινήσει να παραλαμβάνουν κατοίκους για να τους απομακρύνουν.

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης από Βουδαπέστη: 8 προτάσεις για μια ισχυρή Ευρώπη και στο βάθος… Γάζα και Κυπριακό

Ως ένα από τα σημαντικότερα άτυπα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε τη σημερινή άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στο Άλντεν Μπίσεν, στο Βέλγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνοντας ότι προσέρχεται με οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και με στόχο τη λήψη αποφάσεων με σαφή χρονοδιαγράμματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE