ΔΙΕΘΝΗ

Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου συνάντησε τον Ζελένσκι - Καταδικάζουν οι ΗΠΑ τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου συνάντησε τον Ζελένσκι - Καταδικάζουν οι ΗΠΑ τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου συναντήθηκε χθες Σάββατο με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη διαρκή υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Μεταξύ των αμερικανών αξιωματούχων που βρέθηκαν στο Κίεβο ήταν ο Άνταμ Σμιθ, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο, στάθηκαν στο πλευρό της Ουκρανίας παρέχοντας οικονομική, στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια» αναφέρει η δήλωση της αμερικανικής αντιπροσωπείας. «Θα εξακολουθήσουμε να αναζητούμε τρόπους για να υποστηρίξουμε τον πρόεδρο Ζελένσκι και τον ουκρανικό λαό όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά καθώς συνεχίζουν τη γενναία αντίστασή τους», προστίθεται.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανέφερε την Τετάρτη ότι η Ουάσινγκτον θα έστελνε άλλα τέσσερα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων στην Ουκρανία, ανεβάζοντας σε 16 τον συνολικό αριθμό των HIMARS που έχουν σταλεί μέχρι σήμερα.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά το Σάββατο σε μεταφορές οπλικών συστημάτων. Ο Σμιθ φέρεται να είπε στο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Radio Free Europe/Radio Liberty ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της ήταν έτοιμοι να παραδώσουν στην Ουκρανία περισσότερα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων.

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν τη ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, τονίζοντας ότι «εγείρει σοβαρές αμφιβολίες» για τη δέσμευση της Ρωσίας να ξεμπλοκάρει τις εξαγωγές σιτηρών στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτή η επίθεση εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της δέσμευσης της Ρωσίας στη συμφωνία και υπονομεύει το έργο του ΟΗΕ, της Τουρκίας και της Ουκρανίας για τη μεταφορά ζωτικής σημασίας τροφίμων στις παγκόσμιες αγορές», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε νωρίτερα ότι η ρωσική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού έδειξε ότι η Μόσχα θα βρει τρόπους για να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top