ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΛ.ΑΣ.: Χειροπέδες σε καταζητούμενο απατεώνα, μέλος εγκληματικής οργάνωσης με κέρδος €1.000.000

ΕΛ.ΑΣ.: Χειροπέδες σε καταζητούμενο απατεώνα, μέλος εγκληματικής οργάνωσης με κέρδος €1.000.000

Στο Αγρίνιο εντοπίστηκε ένας Έλληνας που κυκλοφορούσε σαν... κύριος, παρά το γεγονός ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Αγρινίου για συμμετοχή σε μια από τις δυο εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν απάτες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Έτσι, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία. Οι δυο οργανώσεις είχαν εξαρθρωθεί στις 2 Μαρτίου και τότε είχαν συλληφθεί επτά μέλη τους και είχαν ταυτοποιηθεί άλλα έξι, μεταξύ των οποίων ο συγκεκριμένος.

Τα μέλη της πρώτης οργάνωσης επικοινωνούσαν με πολίτες που είχαν αναρτήσει σε ιστοσελίδες αγγελίες για την πώληση οχημάτων και άλλων αντικειμένων και ζητούσαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών τους, το IBAN και τον εξαψήφιο κωδικό OTP, δήθεν για να καταθέσουν το αντίτιμο. Έτσι, αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς 96 θυμάτων, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν συνολικά 517.713 ευρώ σε λογαριασμούς συνεργών τους. Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση είχε εξαπατήσει 99 πολίτες και οι δράστες είχαν αποκομίσει 440.000 ευρώ, με το πρόσχημα της χορήγησης επιδόματος για την covid-19 ή εποχικού δώρου!

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top