ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζερσάι: «Η φωτογραφία της ΕΟΚΑ ήταν και στο βίντεο της «προεδρίας» για την 20η Ιουλίου»

Οζερσάι: «Η φωτογραφία της ΕΟΚΑ ήταν και στο βίντεο της «προεδρίας» για την 20η Ιουλίου»

Η φωτογραφία με τους άνδρες της ΕΟΚΑ στον Πενταδάκτυλο δεν τυπώθηκε μόνο στο «κρατικό» λαχείο για την επέτειο των Κοκκίνων, αλλά έπαιξε και στο βίντεο της «προεδρίας» που ετοιμάστηκε για την επέτειο της εισβολής στις 20 Ιουλίου, αναφέρει σε νέα ανάρτησή του ο Κουντρέτ Οζερσάι, παραθέτοντας και το βίντεο.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΚΛ γράφει πως στο εν λόγω βίντεο και στο χρονικό σημείο 0:09 η φωτογραφία της νίκης των ανδρών της ΕΟΚΑ που κατέλαβαν στρατηγικό σημείο στον Πενταδάκτυλο και πανηγυρίζουν, φαίνεται επίσης και περιλαμβάνεται στο «επετειακό βίντεο».

Ο κ. Τατάρ στην δήλωσή του (για το λαχείο) είπε πως αυτή η ασέβεια δεν μπορεί να συγχωρεθεί και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την «αντίσταση των Κοκκίνων», γράφει ο Κουντρέτ Οζερσάι, ωστόσο – συνέχισε – και η «προεδρία» προέβη στην ίδια πρόκληση, οπότε κι αυτή θα πρέπει να κάνει αυτό που χρειάζεται να κάνει.

Ζήτησε δε τόσο από τον Ερσίν Τατάρ όσο και από τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ να ζητήσουν συγνώμη από τον «λαό» και τους «ήρωες των Κοκκίνων» και να επαναλάβουν αυτή τη συγνώμη στις 8 Αυγούστου στην τελετή στα Κόκκινα, μπροστά από τους συγγενείς και τις οικογένειες των πεσόντων.

«Ο εθνικισμός απαιτεί την προστασία ορισμένων αξιών, της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του κράτους». Αυτή η αμέλεια, οι προσλήψεις χωρίς αξιοκρατία και η αδιαφορία, συνέχισε, δεν προστατεύουν το κύρος του «κράτους», αντιθέτως το υπονομεύουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top