Βάιντμαν: «Πέραν των 14,4 δις οικονομική τρύπα για Γερμανία σε ενδεχόμενο GREXIT»

Βάιντμαν: «Πέραν των 14,4 δις οικονομική τρύπα για Γερμανία σε ενδεχόμενο GREXIT»

O πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν προειδοποίησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι σε περίπτωση Grexit θα βρεθεί αντιμέτωπος με έλλειμμα αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του.

Ο Βάιντμαν ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας την περασμένη Τετάρτη, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή.

Η Bundesbank έχει έτοιμα 14,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσει μία πιο ισχυρή κρίση στην Ευρωζώνη, ωστόσο, η Handelsblatt αναφέρει ότι ίσως τα χρήματα αυτά να μην είναι αρκετά.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σκληρή επίθεση Τατάρ σε ΠτΔ - Τον κατηγορεί για «διπρόσωπη πολιτική»

Σκληρή επίθεση Τατάρ σε ΠτΔ - Τον κατηγορεί για «διπρόσωπη πολιτική»

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ότι ακολουθεί «διπρόσωπη πολιτική» και ότι επιχειρεί να «στριμώξει» την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ενώ στο τραπέζι των συνομιλιών εμφανίζεται να μιλά για «συμβιβασμό».